Bruinvis geeft winst in laatste time uit handen

Zaterdag ontving het team van SZ&PC De Bruinvis de huidige nummer 3 uit de competitie, het eerste team van ZVDO’74. In thuisbad De Vliegende Vaart ging het team uit Sas van Gent voortvarend van start, kwam op 2 – 0 voorsprong maar gaf de winst alsnog uit handen in de laatste vijf minuten. Het werd uiteindelijk 2 – 3 voor het team uit Wijk & Aalburg.
Met maar liefst vijf wissels op de kant maakte het Zeeuws-Vlaamse team een prima start. Jan-Willem Ramondt haalde na anderhalve minuut de 0 van het scorebord (1 – 0). Met nog 37 seconden op de klok in de eerste time kreeg ZVDO’74 een man-meer maar wist hier niet uit te scoren.

De Bruinvis kreeg begin tweede periode tot drie keer toe een man-meer situatie maar kon de Brabantse verdediging en goedkeepende doelman uit Wijk en Aalburg niet passeren. Bas Wesdorp kon van afstand met een scherp schot wel het net van ZVDO’74 vinden en zorgde voor de 2 – 0. In de derde vijf minuten kon het gastteam dankzij een man-meer situatie uiteindelijk keeper Serge van Bochove passeren (2 – 1). Aan het begin van de laatste time zorgde ZVDO voor de aansluiting (2 – 2). Het spel van het team uit Sas van Gent werd wat nerveuzer en her en der vielen er gaten in de verdeding. De Bruinvis verzaakte zelf om twee man-meer situaties om te zetten in doelpunten en gaf de winst uiteindelijk met nog ruim 1 minuut te spelen alsnog onverdiend zelf uit handen (2 – 3).