Bruinvis houdt hoofd boven water en pakt punten in Tilburg

Zaterdag reisden de Zeeuws-Vlaamse waterpolomannen van SZ&PC De Bruinvis af naar zwembad Drieburcht om het op te nemen tegen De Dokkelaers. In het Tilburgse zwembad kwamen de Zeeuwen met goed overzicht en het weinig weggeven van ruimte in de verdediging tot een 1 – 4 voorsprong, maar werd het alsnog spannend toen het thuisteam uiteindelijk terug kwam tot 3 – 4. De Sasse polovereniging speelde de tijd goed uit en bleef kalm, waardoor het de volledige punten mee huiswaarts kon nemen (3 – 4). Jan-Willem Ramondt startte de wedstrijd met een persoonlijke fout, maar revancheerde zich door in de eerste periode ook het eerste doelpunt op zijn naam te schrijven (0 – 1).

Het thuisteam kreeg tot twee keer toe een man-meer maar wist niet door de Zeeuwse verdediging heen te komen. Gelegenheidskeeper Angelo de Meyer wist een paar ballen uit het net te vissen. Het Hilvarense team kwam uiteindelijk langszij (1 – 1) maar Gert-Jan Ramondt zorgde voor de voorsprong (1 – 2). In het tweede kwart kreeg De Bruinvis twee keer een man-meer maar wist hier niet van te profiteren. Toen Jan-Willem Ramondt zijn tweede P kreeg, wisselde hij na de tweede time van keeperscap met Angelo de Meyer.

Danny Soetens bleek wederom trefzeker en scoorde begin derde time tijdens een man-meer situatie (1 – 3). Zowel het thuis- als uitteam kregen een man-meer situatie maar beiden wisten het net van de tegenstander niet te vinden. Danny Soetens liet een tweede doelpunt op zijn naam zetten (1 – 4). De voorsprong bleek broodnodig toen het Brabantse team nog in de derde time tot scoren kwam (2 – 4) en met nog 1:53 op de klok er een tegendoelpunt in het Sasse net viel (3 – 4). In die laatste twee minuten hielden de Rassenaren het hoofd koel, speelden de aanvallen tot op de laatste seconden uit en hielden zo alle punten in eigen zak. De Bruinvis won deze belangrijke uitwedstrijd uiteindelijk van de nummer 6 in de competitie met 3 – 4.