Bruinvis pakt volle winst tegen DIO2

Zaterdag ontvingen de waterpolo-mannen van SZ&PC De Bruinvis het tweede team van DIO in eigen bad. Na een goede start tegen het team uit Etten-Leur viel het Sasse team terug doordat het mee ging in het passieve spel van de Brabanders. Uiteindelijk wisten de Sassenaren pas in de laatste time alsnog de volle punten te pakken (6 – 4). DIO opende de wedstrijd door de Sasse verdediging te verrassen (0-1).

Angelo de Meyer wist het net achter de Brabantse keeper te vinden en zorgde voor de aansluiting (1 – 1). Gert-Jan Ramondt wist tijdens een man-meer situatie tussen de vele verdedigende armen te scoren (2 – 1). Bas Wesdorp bleek ook trefzeker tijdens een man-meer aan het eind van de eerste vijf minuten (3 – 1). Met nog elf seconden op de klok kreeg een speler van DIO een UMV wegens commentaar op de scheidsrechter, waardoor de Brabanders met slechts 1 wissel de rest van de wedstrijd uit moesten spelen.
In het tweede part kregen beide teams een man-meer toebedeeld, maar gescoord werd er echter niet. DIO kon aan het begin van de derde time wel uit een man-meer situatie een treffer maken (3 – 2), maar Danny Soetens zette kort daarna ook een doelpunt achter zijn naam (4 – 2). Keeper Serge van Bochove verdedigde assertief uit, maar de scheidsrechter bestrafte hem kordaat met een 5-meter tegen waaruit DIO wist te scoren (4 – 3). Ook een verdedigende fout van Maarten Hemelaar werd met een 5-meter bestraft, waardoor DIO op gelijke hoogte kon komen (4 – 4). De Bruinvis bewaarde in de laatste vijf minuten de rust en mid-achter Jeroen Kamp zorgde met een scherp schot voor een minimale voorsprong (5 – 4). Hoewel DIO daarna nog een man-meer kreeg, wist het Brabantse team niet langszij te komen en met nog 2:27 op de klok bepaalde Tim Roeb de eindstand (6 – 4) waardoor de winst aan het thuisteam toebedeeld werd.