Bruinvis wint Zeeuwse derby

De Zeeuwse derby is afgelopen zaterdag gewonnen door de waterpolomannen uit Sas van Gent. Zij waren net iets sterker dan het derde team van De Zeeuwse Kust. Uiteindelijk werd het 5 – 8 in het voordeel van de Sassenaren.
In het eerste kwart kwam het thuisteam op voorsprong toen Danny Soetens naar de kant werd gefloten (1-0). Mid-achter Jeroen Kamp wist met zijn sterke schot het Zeeuws-Vlaamse team op gelijke hoogte te zetten (1-1).

Aan het begin van de tweede periode was het wederom Kamp die tijdens een man-meer de Walcherse verdediging wist te passeren (1-2). De scheidsrechter gaf kort daarna een strafworp tegen voor een verdedigende fout van Angelo de Meyer. DZK wist feilloos het hoekje te vinden en doelman Serge van Bochove was kansloos (2-2).
De Bruinvis schroefde het tempo op en wist de Walcherse verdediging te doorbreken. Via doelpunten van de belgen Jonas de Maet (2-3) en Angelo de Meyer (2-4 wist Danny Soetens in de laatste seconde van het tweede part de keeper van afstand verrassen (2-5).
Op driekwart van de wedstrijd werd de Sasse verdediging verrast (3-5) maar Danny Soetens wist ook het net te vinden (3-6). De Zeeuwse Kust kreeg twee keer een man-meer situatie maar wist deze niet om te zetten in doelpunten.
In de laatste vijf minuten wist Angelo de Meyer zich van de verdediging los te zwemmen en zette de 3-7 op zijn naam. DZK zag een gat tussen de Zeeuws-Vlaamse handen en kwam tot scoren (4-7). Tim Roeb wist te ontsnappen en zorgde met een boogballetje over de keeper voor de 4-8. Uiteindelijk zette DZK het laatste doelpunt op het scorebord (5-8).