Bruinvis wint in Olympia-bad

De Bruinvis speelde afgelopen zaterdag uit in het Olympia zwembad te Waalwijk. Na een goede start bleek al snel dat de winst binnen handbereik lag tegen het derde team van AquAmigos. Uiteindelijk pakten de Zeeuws-Vlamingen de volle punten, het werd 4 – 9. Danny Soetens wist halverwege de eerste periode de nul van het scorebord te halen (0 – 1). Angelo de Meyer maakte een verdedigende fout, maar keeper Serge van Bochove viste de gegeven 5-meter uit de lucht. De Bruinvis verzaakte om uit een man-meer situatie te scoren maar even later zorgde Bas Wesdorp voor de 0 – 2. Met nog 1 seconde op de klok verraste het thuisteam en maakte de 1 – 2.

In de tweede periode bleek ook Jonas de Maet trefzeker (1 – 3). Verder bleken beide teams niet in staat om de goed keepende doelmannen te passeren. In het derde part van de wedstrijd kon AquAmigos de Sasse verdediging doorbreken (2 – 3) maar Gert-Jan Ramondt zette de 2 – 4 op zijn naam. Hoewel Jan-Willem Ramondt 20 seconden naar de kant mocht, kwamen de Brabanders niet door de Zeeuwse verdediging heen. Angelo de Meyer kreeg meerdere kansen en verzilverde er een (2 – 5), waarna Bas Wesdorp voor de tweede maal een doelpunt achter zijn naam noteerde (2 – 6). AquAmigos kreeg een tweede vijf meter aangeboden, maar wederom was het keeper Serge van Bochove die de bal uit het net hield. De Meyer zorgde voor de 2 – 7. In de laatste halve minuut kreeg het team uit Sas van Gent een 5-meter mee, maar kon de Brabantse keeper niet verrassen.

In de laatste vijf minuten bleken beide teams meer aan elkaar gewaagd. Pas in de allerlaatste minuut wist Jonas de Maet de thuiskeeper te passeren (2 – 8). Danny Soetens zette de 2 – 9 op zijn naam. Onoplettendheid aan Zeeuwse zijde zorgde ervoor dat de Brabanders met nog slechts 15 seconden op de klok nog tot twee keer toe tot scoren kwamen. Het werd uiteindelijk 4 – 9.

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis:
Bas Wesdorp, Danny Soetens, Angelo de Meyer en Jonas de Maet allen 2x, Gert-Jan Ramondt 1x.

Persoonlijke fouten:
Angelo de Meyer 1x, Jan-Willem Ramondt 1x, Jeroen Kamp 1x, Adjan Hoste 1x, Maarten Hemelaar 1x.