De Bruinvis pakt punt tegen De Zuidwesthoek 1

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van De Bruinvis hun eerste wedstrijd van het seizoen in ‘eigen’ bad tegen het eerste team van De Zuidwesthoek. Na een slecht begin wist het team uit Sas van Gent langszij te komen. Tot in de laatste time leek het erop dat de Zeeuws-Vlamingen de volle punten zouden veroveren, maar met nog slechts 19 seconden op de klok werden de punten alsnog onder beide teams verdeeld.

In de eerste time opende de mannen uit Hoogerheide de wedstrijd (0-1). De Brabanders wisten hun voorsprong aan het begin van de tweede periode uit te breiden (0-2). Gert-Jan Ramondt kon de doelman van de Zuidwesthoek vanaf de middenlijn verrassen (1-2) en Edwin Hoste bracht het thuisteam langszij (2-2). Toch kwam het gastteam via aan man-meersituatie aan het einde van de tweede time weer op voorsprong (2-3).
In het derde kwart bracht Gert-Jan Ramondt de ‘Sassenaren’ weer op gelijke hoogte (3-3). De Bruinvis speelde sterk en zette het team uit Noord-Brabant goed onder druk. Jeroen Kamp zette het thuisteam zelfs op voorsprong (4-3). Ook tijdens een man-meer situatie kon hij vanuit de achterlijn de voorsprong vergroten (5-3).
In de laatste time werden de heren van De Bruinvis in de aanval te vaak afgefloten, waardoor zij niet toe kwamen om hun voorsprong verder uit te breiden. Hierdoor wist De Zuidwesthoek meermaals gevaarlijk een tegenaanval op te bouwen. Met 5-4 werd het gat kleiner en in de laatste 19 seconden wist het Brabantse team nog langszij te komen (5-5) waardoor de eerste punten voor beide teams van dit poloseizoen onder elkaar verdeeld werden.

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis:
Gert-Jan Ramondt 2x, Jeroen Kamp 2x, Edwin Hoste 1x.

P’s SZ&PC De Bruinvis:
Jeroen Kamp, Adjan Hoste, Angelo de Meyer en Danny Soetens allen 1.