Zwembaden

Thuishaven van SZ&PC De Bruinvis is het prachtig gerenoveerde buitenbad “Het Sasse Zwembad”. De club heeft een belangrijk aandeel gehad in de totstandkoming van dit 50 meter bad. Zo is het bad volledig aangepast voor zwemmen en waterpolo. Er wordt van half mei tot half september getraind in dit schitterende openlucht zwembad.

Naast de sportieve functie is ook aan de recreatiezwemmers gedacht. De duiktorens zijn teruggekomen en zijn er bij het kinderbad en op het grote veld speeltoestellen geplaatst. De renovatie bleek een schot in de roos, want het Sasse Zwembad is één van de drukst bezochte zwembaden in de Gemeente Terneuzen. Iets wat mede veroorzaakt wordt door onze zuiderburen, die in de zomermaanden het zwembad goed weten te vinden! Het zwembad is in de regio dan ook niet meer weg te denken.

Naast het bad bevindt zich het sportershome van De Bruinvis, beter bekend als “het Bruinvishok”. In het voorjaar van 2006 is dit clubgebouw opgeknapt en voorzien van warme douches. In het “Bruinvishok” bevinden zich de kleedkamers en een keukentje. Gedurende de zomermaanden worden hier ook enkele activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse BBQ.

In de wintermaanden (half september – half mei) wordt er getraind in zwembad ‘Eurohal’ in Zelzate, net over de grens in België.

’t Sasse Openlucht Zwembad

Zwembadstraat 1
4551 CS Sas van Gent
http://www.terneuzen.nl/sport/zwembaden/

Subtropisch zwembad Eurohal

Oostkade ZN
9060 Zelzate
http://www.zelzate.be/content/sport001sport3.htm