Bruinvis de sterkste in zwembad De Banakker

Afgelopen zaterdag speelden de waterpolomannen van De Bruinvis uit in zwembad De Banakker te Etten-Leur. Hoewel het eerste team van DIO voortvarend van start ging, herpakten de Zeeuws-Vlamingen zich snel en wisten met overzicht en rust de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het werd uiteindelijk 6 – 11 in het voordeel van De Bruinvis.

In de eerste periode was het scherpschutter Roy Franken van DIO die tot twee maal toe de Sasse verdediging wist te verrassen (2 – 0). Bas Wesdorp wist van afstand de nul van het scorebord te halen (2 – 1) en zorgde wat later voor de aansluiting (2 – 2). Maarten Hemelaar zette het gastteam aan het eind van de eerste periode op voorsprong (2 – 3).

Begin tweede time kwam DIO langszij (3 – 3), waarna Gert-Jan Ramondt de Brabantse keeper wist te passeren (3 – 4). Ook Adjan Hoste deed een duit in het zakje en vergrootte de Sasse voorsprong (3 – 5).
In het derde partje verraste het thuisteam keeper Serge van Bochove (4 – 5) maar Roel Dellaert wist met een lobje over de keeper van DIO de 4 – 6 op zijn naam te zetten. Angelo de Meyer zorgde voor de 4 – 7 en nadat Gert-Jan Ramondt een tweede doelpunt op zijn naam had bij laten schrijven (4 – 8) wist de Meyer ook voor tweede keer te scoren (4 – 9). Maarten Hemelaar veroorzaakte in de verdediging een 5-meter tegen, waaruit DIO de Bruinvis-keeper wist te passeren (5 – 9).

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd Jan-Willem Ramondt naar de kant gefloten en benutte het thuisteam vluchtig een man-meer situatie (6 – 9). De jongste Ramondt herstelde zijn verdedigende fout door even later een 5-meter te scoren (6 – 10) en Angelo de Meyer bepaalde uiteindelijk de wedstrijd met zijn derde doelpunt (6 – 11).De Bruinvis staat momenteel op een vijfde plaats in de competitie met 19 punten uit 11 wedstrijden met een positief doelsaldo van 2. Volgende week speelt De Bruinvis om 16.00 uur thuis tegen het tweede team van DIO.

Doelpunten De Bruinvis:
Angelo de Meyer 3x, Bas Wesdorp 2x, Gert-Jan Ramondt 2x, Jan-Willem Ramondt 2x, Adjan Hoste en Maarten Hemelaar beiden 1x.

Persoonlijke fouten:
Adjan Hoste 2x, Maarten Hemelaar, Jan-Willem Ramondt, Gert-Jan Ramondt en Tim Roeb allen 1x.