Bruinvis delft onderspit in Caribabad

Het waterpoloteam van SZ&PC De Bruinvis reisde zaterdag met 8 man af naar het Caribabad te Gorinchem. In een ietswat turbulente wedstrijd tegen het eerste team van ZVDO’ 74, die momenteel op de derde plek staan, werd uiteindelijk met 8 – 5 verloren. Met een gele kaart voor de coach van het thuisteam en een UMV aan Zeeuws-Vlaamse zijde konden de Sassenaren puntloos huiswaarts keren.

Het thuisteam opende de wedstrijd door de Sasse verdediging en keeper Serge van Bochove te passeren (1 – 0). Tijdens een man-meer situatie zorgde Jan-Willem Ramondt voor de aansluiting (1 – 1).
In het begin van het tweede part toonde vooral het thuisteam initiatief (2 – 1). Via een uitgespeelde man-meer voor ZVDO’74 werd een lichte voorsprong uitgebouwd (3 – 1), maar kort daarna doorbrak de in Breda wonende Maarten Hemelaar de verdediging van ZVDO’74 (3 – 2).
Aan het begin van het derde kwart floot de scheidsrechter aan beide kanten spelers uit het veld, met uiteindelijk een UMV voor De Bruinvis, waardoor er geen wissel meer aan Zeeuws-Vlaamse zijde beschikbaar was. Daarna kon het thuisteam, hartstochtelijk aangemoedigd door haar publiek, de wedstrijd naar eigen hand zetten. Na een 4 – 2 voorsprong liep ZVDO’74 eenvoudig uit naar 5 – 2. In de laatste vier seconden van de derde periode benutte Jan-Willem Ramondt een man-meer (5 – 3).
De overgebleven Bruinvis-spelers probeerden het hoofd koel te houden in de laatste time. Angelo de Meyer wist vanuit de middenlijn door te breken en maakte het koelbloedig af (5 – 4). Kort daarna trok ZVDO’74 de wedstrijd naar zich toe en liep verder uit (7 – 4). Jan-Willem Ramondt pakte zijn derde doelpunt mee tijdens deze zwaar beladen wedstrijd (7 – 5), de Bruinvis verzaakte tot twee maal toe een man-meer situatie uit te spelen en ZVDO’ 74 besliste de wedstrijd uiteindelijk met een 8 – 5 winst. De Bruinvis behoudt vooralsnog de vijfde plek in de competitie.

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis:
Jan-Willem Ramondt 3x, Angelo de Meyer en Maarten Hemelaar beiden 1x.

P’s De Bruinvis:
Gert-Jan Ramondt UMV, Jan-Willem Ramondt 2x, Jonas de Maet, Angelo de Meyer, Maarten Hemelaar en Tim Roeb allen 1x.