Bruinvis eindigt gedeeltelijk eerste plek

Afgelopen zaterdag speelden de waterpolomannen van SZ&PC De Bruinvis alweer hun laatste wedstrijd van dit seizoen. In zwembad De Vliegende Vaart in Terneuzen werd het tweede team van De Krabben met duidelijke cijfers terug naar Brabant gestuurd, het werd 12 – 3 in het voordeel van de Sassenaren.

Met in totaal 15 gewonnen wedstrijden en slechts drie wedstrijden die verloren gingen, eindigt het team uit Sas van Gent op een gedeelde eerste plaats in de competitie. Omdat er echter twee keer verloren werd tegen de mannen van SBC2000 zullen zij promoveren.

Tijdens de laatste polopot in Terneuzen werd duidelijk dat De Krabben gekomen waren om te winnen. De Bruinvis kwam op achterstand (0-1), maar Jan-Willem Ramondt verzorgde in diezelfde periode voor een 2-1 voorsprong. Het team uit Sas van Gent speelde daarna in het tweede part rustiger en bouwde haar spel beter op. Zowel Jeroen Kamp als Edwin Hoste bleken trefzeker en passeerden de keeper van De Krabben (4-1).
De vaak lastige derde time voor de heren van De Bruinvis bleek deze keer juist vruchtbaar. Er werd met doelpunten van Maarten Hemelaar en Edwin Hoste uitgelopen naar een ruime 8-1 voorsprong waardoor de wedstrijd naar eigen hand werd gezet. Ook in de laatste periode kon het team van uit Bergen op Zoom geen echte weerstand bieden. Edwin Hoste en Jonas de Maet maakten de 10-1 voorsprong op het scorebord. Daarna wisten de Brabanders toch twee maal keeper Jan-Willem Ramondt te verrassen, maar uiteindelijk werd het na een doelpunt van Tim Roeb uit een man-meer situatie en een knappe treffer van Danny Soetens in de laatste seconde uiteindelijk 12-3.

Doelpunten De Bruinvis: Edwin Hoste (4x), Jan-Willem Ramondt (2x), Maarten Hemelaar (2x), Danny Soetens, Jeroen Kamp, Tim Roeb, Jonas de Maet (allen 1x).