Bruinvis en Hieronymus verdelen punten

Afgelopen zaterdagavond speelden de mannen van De Bruinvis hun eerste wedstrijd na de winterstop in zwembad De Vliegende Vaart. Hieronymus was met 11 waterpoloërs afgereisd naar het Zeeuws-Vlaamse land om belangrijke punten proberen af te snoepen van de Sassenaren, die in het klassement net boven de Brabanders staan. Na een spannende polopartij met vele gemiste kansen, maar tevens mooie goals, eindigde de wedstrijd onbeslist.

In de eerste periode misten de mannen van Hieronymus het doel van reservekeeper Bob van Waterschoot enkele keren. Vaste keeper Martin Kieboom is door een schouderblessure nog zeker tot half februari uitgeschakeld. Toch wisten de Brabanders een lichte voorsprong te nemen (0-2).

De tweede periode hervatte De Bruinvis zich en met goals van Danny Soetens en de gebroeders Ramondt wisten de Sassenaren op gelijke hoogte te komen (3-3). Daarna verzwakte de concentratie van het waterpoloteam onder de leiding van coach Johnny van Waterschoot. In de derde time benutte Hieronymus een man-meer situatie naar behoren en liep weer verder uit naar een lichte voorsprong (3-5).

De laatste time was een spannende en tevens doelrijke periode waarin vooral de mannen van De Bruinvis zich terug wist te vechten in het Terneuzense zwembad. Met twee mooie treffers van Gert-Jan Ramondt en een goal op naam van Niek de Ridder wisten de Sassenaren zelfs op voorsprong te komen (7-6). Het Brabantse Hieronymus ging hier echter niet mee akkoord en wilde niet zonder een punt huiswaarts. Zij wisten in de laatste 30 seconden nog te scoren, zodat de punten onder de twee teams (verdiend) verdeeld werden (7-7).

Uiteindslag De Bruinvis 1 – Hieronymus 2 : 7 – 7

Goals De Bruinvis:
Gert-Jan Ramondt 3x
Danny Soetens 2x
Jan-Willem Ramondt 1x
Niek de Ridder 1x