Bruinvis pakt punt in Vlissingen

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van SZ&PC De Bruinvis hun voorlaatste wedstrijd van dit waterpoloseizoen in het Vlissingse Vrijburgbad. De heren van De Stormvogel 3 bevinden zich in de top 3 van de competitie, terwijl de Sassenaren een minder seizoen hebben en op de voorlaatste plek staan. Toch werd het een uitermate spannende wedstrijd in het Vrijburgbad.
Pas op het eind van de eerste periode wist De Stormvogel de goed keepende doelman Bart Engels uit Sas van Gent te passeren (0-1). Kort daarna verraste Jan-Willem Ramondt op zijn beurt de keeper van het Vlissingse team (1-1). In de laatste halve minuut pakte De Stormvogel de voorsprong (1-2) maar wederom pakte Jan-Willem Ramondt zijn doelpunt en zorgde ervoor dat De Bruinvis langszij kwam (2-2).
Ook in de tweede periode waren beide teams aan elkaar gewaagd. De heren van de Stormvogel konden de bal moeilijk kwijt en hun mid-voor werd goed verdedigd door de Sassenaren waardoor vele kansen in de kiem gesmoord werden. Gert-Jan Ramondt wist de Vlissingse keeper te passeren en zette De Bruinvis op voorsprong (2-3).
In het derde kwart kwam De Stormvogel langszij door een man-meer situatie naar behoren uit te spelen (3-3), maar de Sassenaren toonden veerkracht en passeerden de Vlissingse keeper op hun beurt door een schitterend doelpunt van  Maarten Hemelaar (3-4).
Ook in de laatste periode bleef het tot op het eind spannend. De Stormvogel wist wederom langszij te komen (4-4), maar wederom was het de jarige Gert-Jan Ramondt die op verjaardag zijn tweede doelpuntje meepakte en de mannen uit Sas op voorsprong zette (4-5). Hoewel winst misschien verdiend was geweest voor de mannen uit Sas, werd het uiteindelijk toch nog een gelijkspel waardoor de punten over de beide teams verdeeld werden (5-5).

Eindstand De Stormvogel 3 – De Bruinvis : 5 – 5