Bruinvis sluit seizoen af met winst in Best

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van SZ&PC De Bruinvis hun laatste wedstrijd van dit waterpoloseizoen in het ZIB zwembad te Best. Na twee flitsende eerste times, een matige derde periode en een goede laatste time wonnen de Zeeuws-Vlamingen met ruime cijfers van het tweede team van DBD, het werd uiteindelijk 5 – 11.

Jan-Willem Ramondt benutte in die eerste time een terecht gegeven strafworp (0-1), waarna Angelo de Meyer zich mooi vrij zwom en de Brabantse keeper wist te passeren (0-2). Ook Jonas de Maet kwam relatief eenvoudig tot scoren (0-3).
Het sterke startoffensief van de Zeeuwen werd ook in de tweede periode doorgezet. Deze time werd gedomineerd door de scherp schietende Jan-Willem Ramondt, die tot drie maal toe moeiteloos door de Brabantse verdediging wist te komen (0-6).
De vaak lastige derde periode was ook deze keer een feit voor de mannen van De Bruinvis. Via gaten in de Sasse verdediging werd het 2-6, Maarten Hemelaar zette het scorebord vervolgens op 2-7 en het tweede team van DBD kwam vervolgens op 3-7.
De laatste periode verliep voor beide teams wat slordiger, wat resulteerde in kansen aan beide kanten. Maarten Hemelaar benutte de ruimte tijdens een man-meer situatie (3-8), waarna het thuisteam een tegendoelpunt wist te verzilveren (4-8). Gert-Jan Ramondt had inmiddels de goal ingeruild voor een plekje in het voorveld en passeerde de Brabantse keeper (4-9). DBD scoorde uit een man-meer situatie (5-9), maar Jeroen Kamp was ook vanuit de achterlijn trefzeker (5-10). Met nog 13 seconden op de klok bepaalde Jonas de Maet met een lichte stuiterbal de eindstand op 5-11.

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis:
Jan-Willem Ramondt 4x, Jonas de Maet 2x, Maarten Hemelaar 2x, Gert-Jan Ramondt, Angelo de Meyer en Jeroen Kamp allen 1x.

P’s De Bruinvis:
Jeroen Kamp, Jan-Willem Ramondt, Tim Roeb en Angelo de Meyer allen 1x.