Bruinvis start competitie met winst

Afgelopen zaterdag startten de waterpoloheren van Sasse Zwem- en PoloClub De Bruinvis hun waterpolocompetitie met een flinke winst op het jongere team van Hieronymus 3 uit Roosendaal (18-0). Het team uit Sas van Gent heeft enkele nieuwe spelers tot zijn beschikking. Adjan Hoste komt komende competitie uit voor het Sasse team. Zwemmer Angelo de Meyer van De Bruinvis zal dit jaar ook naast het zwemteam ook het waterpoloteam van de Sassenaren versterken. Later dit seizoen zal Serge van Bochove zijn plekje innemen in het doel.
In de eerste periode begon het team uit Sas van Gent voortvarend aan de wedstrijd. Tim Roeb was de eerste Sassenaar die het net van de tegenstander succesvol wist te treffen. Het jongere team van Hieronymus had moeite om zich aan het snellere spel van De Bruinvis aan te passen en liep al snel achter de feiten aan. Aan het eind van de eerste time stond de thuisploeg al met geruime cijfers op voorsprong (7-0). Ook in de tweede time domineerde De Bruinvis en wisten de jongens uit Roosendaal slechts sporadisch gevaar te creeeren voor de Sasse doelman Gert-Jan Ramondt. Jonas de Maet wist de doelman van Hieronymus twee maal te verrassen. Ook Adjan Hoste en Brian Oosting pakten hun doelpuntjes mee (11-0).
Tijdens de derde periode bleek de kracht bij de gasten uit Roosendaal te zijn verdwenen. Zij waren naar Terneuzen afgereist zonder wissels, waar de heren van De Bruinvis wisten te profiteren. Er werd constante druk opgebouwd op de helft van Hieronymus, maar soms werd er ook te gretig op het doel geschoten zonder succes (15-0). In de laatste time wisten de heren van De Bruinvis slechts drie maal te scoren. Nieuwkomer Angelo de Meyer pakte de laatste twee van in totaal drie doelpunten mee. Adjan Hoste bepaalde de slotwinst voor De Bruinvis met zijn laatste doelpunt op 18-0.

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis: Tim Roeb 4x, Jonas de Maet 3x, Adjan Hoste 3x, Angelo de Meyer 3x, Danny Soetens 2x, Jan-Willem Ramondt 2x en Brian Oosting 1x.