Bruinvis start poloseizoen met winst in Oosterhout

Zaterdag speelden de waterpolomannen van SZ&PC De Bruinvis hun eerste wedstrijd tegen het vierde team van De Warande in zwembad Arkendonk te Oosterhout. De Sassenaren speelden een goede wedstrijd in Noord-Brabant en wisten met duidelijke cijfers de winst naar zich toe te trekken. Het werd uiteindelijk 3 – 9 in het voordeel van De Bruinvis.

 

De Bruinvis begon met een U20 van Jeroen Kamp, welke de thuisploeg niet wist te verzilveren. Ook een gegeven strafworp door een actie van Tim Roeb bleef onbenut. Jeroen Kamp opende de wedstrijd (0-1) waarna het thuisteam langszij kwam (1-1). Kort daarna bleek Jan-Willem Ramondt trefzeker en zette de Zeeuws-Vlamingen op nipte voorsprong (1-2).
Aan het begin van de tweede periode kreeg De Bruinvis een strafworp toegekend waaruit wederom de jongste telg van de gebroeders Ramondt wist te scoren (1-3) en kort daarna bouwde Jan-Willem de voorsprong verder uit naar een 1-4. 
In de derde time kwam wederom Jeroen Kamp tot scoren (1-5) maar werd er ook iets rommeliger verdedigd aan Sasse zijde met enkele persoonlijke fouten tot gevolg. Toch wist het thuisteam de actieve verdediging maar nauwelijks te doorbreken. Uiteindelijk passeerde ook Jonas de Maet de Oosterhoutse keeper (1-6). Aan het einde van het derde kwart verslapte de verdediging en werd keeper Serge van Bochove toch nog verrast (2-6). Jonas de Maet pikte zijn tweede doelpunt mee (2-7) en de jongste telg van het team, Angelo de Meyer, gooide de bal in het net aan het begin van het laatste partje (2-8). De Warande kreeg op het einde nog een UMV toegekend, kwam uiteindelijk nog tot scoren (3-8) en Gert-Jan Ramondt wist met een afstandsschot de eindstand vast te leggen op 3-9.

 

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis:
Jan-Willem Ramondt 3x, Jeroen Kamp en Jonas de Maet beiden 2x, Angelo de Meyer en Gert-Jan Ramondt beiden 1x.

Persoonlijke fouten:
Jeroen Kamp, Danny Soetens en Tim Roeb allen 2x, Adjan Hoste, Angelo de Meyer, Gert-Jan Ramondt en Jan-Willem Ramondt allen 1x.