Bruinvis sterkste in Roosendaal

Op zaterdag 25 april jongsleden reisden de waterpoloheren van SZ&PC De Bruinvis af naar zwembad De Stok in het Brabantse Roosendaal om daar hun laatste wedstrijd van dit poloseizoen te spelen. Voor keeper Martin Kieboom, beter bekend als ‘Kiwi’, was dit zijn laatste officiële wedstrijd in zijn 26 jarige waterpolocarrière. Kieboom speelde een puike laatste wedstrijd voor het verjongde Sasse waterpoloteam, maar door blessures hangt hij zijn polobroek nu te drogen aan de wilgen.
 
In de eerste periode waren beide teams aan elkaar gewaagd. Hoewel er zowel bij de Zeeuws-Vlamingen als bij de Brabanders fouten werden gemaakt, wist niemand het net te raken.
Het openingsschot viel pas in de tweede time. Gert-Jan Ramondt wist de Roosendaalse keeper knap te passeren. De thuisploeg wist echter kort daarop terug te komen (1-1). Belg Danny Soetens kon de gastploeg uit Zeeland echter op een voorsprong zetten middels twee mooie doelpunten (1-3) tot genoegen van coach van Waterschoot.
In de derde periode ging het er iets grimmiger aan toe en vechtte Hieronymus zich terug naar een 2-3 achterstand. De Bruinvis wist echter een marge te behouden doordat Niek de Ridder het net wist te vinden (2-4).
In een tumultueuze laatste periode waren de mannen van De Bruinvis ietswat onrustig geworden en verzaakten een strafworp te verzilveren. Hierdoor behield de thuisploeg kansen op een gelijk spel (3-4). Jeremy Vercruysse bouwde de voorsprong verder uit naar 3-5 in het voordeel van de Sassenaren. Uiteindelijk wist Hieronymus slechts 2 seconden voor het eindsignaal keeper Martin Kieboom nog één laatste maal te passeren (4-5).
 
Einduitslag Hieronymus 2 – De Bruinvis : 4 – 5
 
Doelpunten De Bruinvis:
Danny Soetens 2x, Gert-Jan Ramondt, Niek de Ridder en Jeremy Vercruysse allen 1.