Bruinvis te sterk in Roosendaal

Afgelopen zaterdag speelden de Sasse waterpoloheren van De Bruinvis in het Brabantse zwembad De Stok te Roosendaal. Het werd geen zware wedstrijd tegen de nummer negen van de competitie, Hieronymus 3. Uiteindelijk wist het team uit Sas van Gent met de volle punten huiswaarts te keren door met ruime cijfers de Brabanders in eigen huis te verslaan (3-11).
In de eerste periode opende Hieronymus de wedstrijd met een knap verrassend doelpunt (1-0). Daarna werd er direct scherper gespeeld. Het thuisteam werd dichter op de huid gezeten en er werden meer kansen gecreeerd. Voor het begin van de tweede time wist De Bruinvis middels mooie doelpunten van Edwin Hoste en keeper Gert-Jan Ramondt de Roosendaalse doelman te verrassen (1-4).
Het tweede kwart verliep een stuk moeizamer. De Brabanders zetten meer aan en de Zeeuws-Vlamingen kwamen maar moeilijk los. Enkel Jan-Willem Ramondt wist te scoren (2-5).
In de derde time kwam De Bruinvis weer op gang. Riemenaar Danny Soetens schoot scherp en krachtig en ook Jonas de Maet wist een doelpunt mee te pakken (3-8).
In de laatste time zette het thuisteam van Hieronymus nog een laatste keer de aanval in, maar het mocht niet meer baten. De Sassenaren scoorden nog drie keer en pakte zo de volledige drie punten winst mee terug naar Zeeuws-Vlaanderen (3-11).
De Bruinvis staat momenteel nog altijd stevig op de tweede plek in de competitie, zes punten achter het nog altijd ongeslagen team van SBC-2000 4 uit Breda.

Doelpunten De Bruinvis:
Edwin Hoste 3x, Jan-Willem Ramondt 3x, Danny Soetens 2x, Gert-Jan Ramondt, Maarten Hemelaar en Jonas de Maet allen 1x.