Bruinvis verslikt zich in Breda

Zaterdag speelden de mannen van SZ&PC De Bruinvis een spannende wedstrijd tegen het derde team van SBC-2000 in Breda. In zwembad De Wisselaar ging het tot en met de derde time gelijk op, maar uiteindelijk verloren de Zeeuws-Vlamingen met 7 – 5. De Bruinvis behoudt de vijfde plaats in de H3A waterpolocompetitie.

Tim Roeb benutte de eerste man-meer situatie en zette de 0 – 1 op het scorebord. Aan het eind van de eerste periode kwam SBC-2000 langszij, maar in de laatste seconde passeerde Danny Soetens de Bredaase keeper (1 – 2).
In het tweede kwart scoorde het thuisteam door een man-meer situatie goed uit te spelen (2 – 2). Ondanks twee extra man-meer situaties wisten de Brabanders niet door de Zeeuwse verdediging heen te komen en een voorsprong te creĆ«ren. Adjan Hoste verraste in de laatste seconden de tegenpartij en pikte een doelpuntje mee (2 – 3).
Danny Soetens bouwde de voorsprong van De Bruinvis aan het begin van de derde periode verder uit (2 – 4). De Brabanders zetten een inhaalslag in en passeerden in korte tijd Bruinvis-keeper Serge van Bochove twee maal, waardoor de teams op gelijke hoogte kwamen (4 – 4).
Ook in de laatste time bleek het team uit Breda net iets slimmer haar kansen te benutten. Via 5 – 4 haakte De Bruinvis middels een goal van Gert-Jan Ramondt nog aan (5 – 5), maar door twee maal een man-meer situatie goed te benutten ging het thuisteam uiteindelijk met de volle punten lopen. Eindstand SBC-2000 3 – De Bruinvis: 7 – 5

Doelpunten De Bruinvis: Danny Soetens 2x, Tim Roeb, Adjan Hoste en Gert-Jan Ramondt allen 1x.

P’s De Bruinvis: Jan- Willem Ramondt 2x, Edwin Hoste 2x, Danny Soetens, Angelo de Meyer en Adjan Hoste allen 1x.