Bruinvis wint in eigen bad van ZVDO’ 74

Afgelopen zaterdag speelden de waterpolomannen van SZ&PC De Bruinvis tegen het eerste team van ZVDO’ 74. In zwembad De Vliegende Vaart leek het Zeeuws-Vlaamse team moeilijk los te kunnen komen van de Brabanders, maar uiteindelijk werd er met 6-3 gewonnen.

In de eerste periode verrasten de gebroeders Hoste vriend en vijand door binnen 41 seconden een vliegensvlugge 2 – 0 voorsprong op het scorebord te noteren. Enkele minuten later kreeg de jongste Hoste een U20, waaruit het team uit Gorinchem de Sasse verdediging en vervangende keeper Gert-Jan Ramondt wist te passeren (2 – 1).
In de tweede periode gebeurde er vrij weinig. Beide teams zochten elkaar meer op, maar wisten het net niet te treffen. Uiteindelijk pakte Edwin Hoste zijn tweede doelpunt van de middag (3 – 1).
Na een eerste persoonlijke fout van Jeroen Kamp in de derde time wist het gastteam uit Gorinchem wederom de Sasse verdediging te verschalken (3 – 2). Jan-Willem Ramondt zette het thuisteam verder op voorsprong met een schitterend doelpunt (4 – 2), maar ZVDO’ 74 haakte wederom aan (4 – 3).
In het laatste kwart ging het Sasse team voortvarend te werk en kon Adjan Hoste de afstand verder vergroten (5 – 3). Enkele minuten later liet Angelo de Meyer duidelijk zien hoe hij, ook met bal, hard kan zwemmen en de Brabantse keeper kon verschalken. Hij maakte een mooi doelpunt en zette de eindstand daarmee op 6 – 3.
Volgende week spelen de Sassenaren de Zeeuwse derby in eigen bad tegen het team van De Stormvogel (DZK).

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis: Edwin Hoste 2x, Adjan Hoste 2x, Jan-Willem Ramondt en Angelo de Meyer beiden 1x.

P’s SZ&PC De Bruinvis: Jeroen Kamp, Edwin Hoste en Danny Soetens allen 1x.