Combiteam De Schelde pakt punten De Bruinvis

Afgelopen zaterdag, 29 november j.l. heeft het waterpoloteam van De Bruinvis de beladen Zeeuws-Vlaamse derby tegen De Schelde 2 verloren met 6-10. Aan het aantal wissels (7 voor De Schelde en 6 wissels voor de thuisploeg) was al te merken dat beide teams gebrand waren om de laatste punten voor de winterstop te willen pakken.
De Schelde 2 had zelfs enkele heren van Schelde 1 verzocht het reserveteam uit Terneuzen te versterken. Hierdoor kwam het verjongde team uit Sas van Gent al vroeg in de wedstrijd in de problemen. De Sassenaren waren niet opgewassen tegen de goed getrainde en geroutineerde polomannen in zwembad ‘De Vliegende Vaart’.

In de eerste time pakte De Schelde dan ook direct een voorsprong (1-3). Enkel Jan-Willem Ramondt wist de Terneuzense doelman te passeren.
De ’thuisploeg’ uit Sas van Gent wist zich enigszins te herpakken in de tweede periode middels scores van Jeremy Vercruysse, Jonas de Maet en Bart Engels. Toch wisten de Terneuzenaren verder uit te lopen naar een 4-6 voorsprong.
In de derde time scoorde Danny Soetens maar De Schelde breidde de voorsprong verder uit naar 5-9, mede middels doelpunten van Bas van Houwelingen.
Hoewel de Terneuzense doelman in de laatste periode wegens commentaar op de scheidsrechter het zwemwater moest verlaten, konden de Sassenaren de achterstand niet meer goedmaken. Uiteindelijk hebben de polomannen uit Sas zich gewonnen moeten geven.
Einduitslag De Bruinvis – Schelde 2 : 6-10

Scores De Bruinvis:
Jan-Willem Ramondt
Jeremy Vercruysse
Jonas de Maet
Bart Engels
Danny Soetens
Davy Bisslik