ResedaZomerQuiz

Toen het affiche van de “ResedaZomerQuizzz” mijn scherm vulde was ik meteen enthousiast.Na een training gooide ik even een balletje op (de spelers hadden dit al tijdens de training gedaan) of er meer belangstelling was en het liep storm!

Tim kwam al snel tot de conclusie dat hij geen verdere verplichtingen had en besloot ook mee te gaan quizzen de rest…………………………………. zweeg helaas in alle talen. Omdat het reglement stelde dat een team uit minimaal 4 en maximaal 8 personen diende te bestaan moest er nog eens nagevraagd worden en wellicht dat nog andere Bruinvissen een team wilden vormen. Tenslotte kun je tijdens een quiz laten zien hoe slim je wel bent. Dus maar eens een mail gestuurd. Een toernooi en een tweede mailronde verder konden we met één team inschrijven omdat ook Mattie en Werner (beiden oud-poloërs) zich hadden aangemeld.

Voorbereiding hadden we niet echt nodig want Mattie had al weken op voorhand een Triviantspel op de kast gezet en ging ervan uit dat alle wetenswaardigheden wel tot hem zouden komen. We togen dan op 9 juli bijzonder kalm en vol goede moed richting Reseda waar bleek dat er zich voor deze avond 11 teams hadden aangemeld, dus concurrentie genoeg.

Wij hadden echter niets te vrezen want we konden bogen op de gevarieerde kennis van Werner, de Triviantdoos van Mattie, de jeugdige inbreng van Tim en een betweter. De avond zat niet alleen goed in elkaar met vragen voor elk geslacht, ras, leeftijd of levensbeschouwing maar met Coen en Sacha als presentatoren en Claudine en Rodney als jury bleken jolijt en rechtvaardigheid soms dicht bij elkaar te liggen.

Natuurlijk hebben we tussendoor nog eens een hartig woordje met de organisatie gesproken want het is natuurlijk niet gepast om een foto te laten zien van de Martinitoren (uit Groningen) en dan te zeggen dat het de Dom van Utrecht is. Als je doelbewust nét vóór een quiz nog een toren laat verplaatsen wordt e.e.a. nogal verwarrend.

Ook een nogal gebrekkige uitspraak van de presentatoren bij de vraag: Welk dier is de Phocoena Phocoena? In Sas van Gent welbekend, bracht ons even uit ons evenwicht en we moesten dus het antwoord (BRUINVIS) schuldig blijven.

Verder liep alles als een trein en toen er ook nog een hele horde Bruinvissupporters de drankgelegenheid binnenkwam (bij natellen bleek het slechts één supporter te zijn. Het was Marisca die trachtte te voorkomen dat ondergetekende weer half in de nacht thuis zou komen. Mislukt dus.) kon onze avond niet meer stuk

Dit samen met het nodige geestverrijkende vocht dat we onszelf tegen uitdroging toedienden dachten we zeker tot de top drie door te stoten. Maar helaas, toen de uitslagen bekend werden gemaakt bleken we niet bovenaan bij de eerste drie te zijn geëindigd maar aan de staart te hangen.

Zeker niet getreurd, het was een gezellig avondje en wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Met meer Bruinvissen?

John van W.