Wisselende prestaties in Kapelle

Tijdens deel 3 van de Zeeuwse Competitie verzwommen in Kapelle op 8 februari j.l., hebben onze Bruinvissers wisselende prestaties neergezet. Vooral de oudere jeugd liet het op enkele afstanden liggen. Tevens waren er een paar diskwalificaties en hadden enkele Bruinvis-vrouwen zich afgemeld.

De gebroeders de Meyer presteerden vooralsnog prima in het zwembad van Kapelle. Zo wist Diego maar liefst 30 seconden van zijn oude PR op de 200 meter schoolslag te zwemmen. Verder zette hij een prima tijd neer op de 100 meter vlinderslag (1.16.70). Oudere broer Angelo lijkt ook in goede vorm te zijn, aangezien hij op de 100 vlinder als tweede Bruinvisser wist te eindigen, met een persoonlijk record van 1.13.73. Op de 100 meter wisselslag verrastte hij de andere Bruinvismannen door op de 6e plaats te eindigen in een tijd van 1.12.96. Ook op de 100 meter rugslag scherpte de oudste van de Meyers zijn tijd aan en eindigde op een verdienstelijke 2e plaats.

De broertjes Dellaert waren ook weer van de partij. Roel wist op de 50 vlinderslag een bronzen plak te behalen en zijn tijd met een halve seconde te verbeteren. Op de 200 meter vrije slag was het goud en zilver voor de twee broers uit de Zandstraat. Daarna vielen de prestaties ietswat tegen, met een respectievelijk 7e en 8e plaats op de 100 meter wisselslag.

De familie Eversdijk was ook afgereisd naar Kapelle. Oudere broer Alex deed het prima aan de ‘overkant’, hij veroverde goud op de 200 meter school in een prima tijd. Ook wist hij op de 100 meter vlinder zijn tijd te verbeteren en nam de zilveren plak mee naar huis. Suzanne verbeterde haar tijd op de 200 vrij met zo’n 3,5 seconden en ook wist zij haar tijd op de 50 meter rug ietswat aan te scherpen. Jongste telg Manon was niet in topvorm, zij wist haar persoonlijke records in Kapelle nog niet te verbeteren.

Sven Ivens veroverde goud op de 100 meter rug in een prima tijd, maar zwom ietswat teleurstellend op de 100 meter wisselslag en 100 meter vlinderslag. Ook Niels van Geersaem was weer van de partij. Hij verbeterde zijn PR op de 200 meter school met maar liefst 12 seconden. Op de andere afstanden zwom hij verdienstelijke tijden.

Danitsja Spuesens werd jammer genoeg gediskwalificeerd op de 200 meter schoolslag. Daphne Wiskerke kon na haar 100 meter vlinder Danitsja precies uitleggen dat iedereen wel eens word gediskwalificeerd, aangezien de zwemster uit Philippine zelf niet goed had aangetikt tijdens het vlinderslag keerpunt. Waarschijnlijk was de druk voor Daphne te hoog geworden, daar Carmen en Lieselotte zich hadden afgemeld. Santa Poppe trok zich allemaal weinig aan van de commotie over de diskwalificaties en verbeterde haar tijden op de 50 vlinderslag en 50 meter rugslag.

Klik hier voor de uitslagen .