Nominatie Alex Eversdijk sportman van het jaar

Op vrijdag 9 maart wordt in ’t Sportuus in Axel weer het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Terneuzen gehouden. Alex Eversdijk van SZ&PC De Bruinvis is genomineerd voor de titel sportman van het jaar. De training voor zwemmers en waterpoloers gaat vrijdag aanstaande niet door. Iedereen is van harte welkom in Axel om te zien of Alex ook daadwerkelijk met de titel naar huis mag.

Op deze avond zet de gemeente Terneuzen zijn best presterende sporters in het zonnetje. Dit gebeurt tijdens een groots opgezette avond met onder andere filmpjes van alle genomineerde kandidaten en een karatedemonstratie van sportschool Umo uit Roosendaal. De avond begint om 19.30 uur. De presentatie is in handen van BN/De Stem-sportjournalist Karel Pleunis.
Een nominatiecommissie, bestaande uit turndocente en hardloopster Annette Heijman, veelvuldig Nederlands kampioen zwemmen bij de masters Cees van Houwelingen, oud-topjudoka Staf de Moor en organisator van het WK en NK driebanden Meerten Dallinga, heeft uit vele aanmeldingen een selectie gemaakt en op basis van geleverde prestaties de winnaars in de diverse rubrieken bepaald.
Voor de titel sportman van het jaar zijn Alex Eversdijk, winnaar van de Zeelandbeker zwemmen, en Zeeuws kampioen op de 100 meter schoolslag, motorcrosser Kevin van Houdt en Nederlands kampioen driebanden bij de jeugd Jens van Dam de kandidaten.