Bruinvis wint thriller in Caribabad

Afgelopen zaterdag heeft het waterpoloteam van De Bruinvis vriend en vijand verrast door in het Gorinchemse bad te winnen van de huidige nummer 1 (6 -7 ). De Zeeuws-Vlamingen hebben daarmee dure punten van het eerste team van ZVDO afgesnoept.

Tim Roeb wist in de eerste periode tijdens een man-meer situatie de verdediging van ZVDO te passeren (1 – 1), in de laatste minuut van het eerste part vergrootte Adjan Hoste de voorsprong naar 0 – 2.
Ook de oudste telg van familie de Meyer was meegereisd naar het Caribabad en vond het net van de tegenstander (0 -3). Door het thuispubliek zwaar aangemoedigde ZVDO herpakte zich en wist op korte tijd gelegenheidskeeper Gert-Jan Ramondt te verrassen (2 – 3). Vlak voor het eind van de tweede time passeerde Tim Roeb de thuiskeeper (2 – 4).
De nummer 1 uit de competitie gaf zich nog echter niet gewonnen in eigen bad. Na een prachtig doelpunt van Adjan Hoste (2 – 5) begonnen de heren van ZVDO aan een inhaalslag. In korte tijd wisten zij met aanwijzingen van hun coach, de verdediging van de Sassenaren meermaals te passeren en kwamen uiteindelijk langszij (5 – 5).
De Zeeuws-Vlamingen waren echter niet van plan om de punten te verdelen. Nadat ZVDO zelfs even op voorsprong kwam (6 – 5), maakte wederom Adjan Hoste een prima treffer (6 – 6). Pas in de laatste halve minuut zette zijn broer Edwin Hoste het gastteam op voorsprong (6 – 7), en werd door de prima verdediging van de Bruinvis de wedstrijd naar behoren uitgespeeld. De verdiende punten werden mee naar Zeeland genomen en ZVDO krijgt het zwaar om de koppositie vast te kunnen blijven houden.