Bruinvis baas in eigen bad over SBC-2000

De waterpolomannen van Sasse Zwem- en PoloClub De Bruinvis hebben afgelopen zaterdag met duidelijke cijfers gewonnen van het derde team van SBC-2000. Het team uit Breda ging onderuit in De Vliegende Vaart en kon zonder punten terug naar Brabant, het werd uiteindelijk 9 – 3 voor de Zeeuws-Vlamingen.
De eerste periode was afwachtend en nog wat slordig. Edwin Hoste opende de wedstrijd door de jeugdige keeper uit Breda te passeren (1 – 0). Pas in de tweede time leek het thuisteam op stoom te komen, SBC-2000 kon het tempo niet volgen. Met doelpunten van doelpunten van Adjan Hoste, Jeroen Kamp en Maarten Hemelaar liep De Bruinvis al snel uit naar een riante voorsprong (5 – 0).

In het derde kwart konden beiden teams geen potten breken. De weinige kansen die gecreƫerd werden, bleven onbenut. De Brabanders kwamen nauwelijks tot aanvallen en de Sassenaars verzaakten de kansen te verzilveren.
Het venijn zat in de laatste periode van de wedstrijd. Wederom waren het de gebroeders Hoste die voor het thuispubliek mooie doelpunten konden laten zien (7 – 0). Ook Jan-Willem Ramondt deed een duit in het zakje (8 – 0). Daarna leek het of de thuisploeg allemaal doel wilden treffen en werd de normaal zo goede verdediging erg slordig. Met acht doelpunten achterstand waren het opeens de gasten die keeper Serge van Bochove wisten te passeren. De Sasse verdediging was onoplettend en liet in korte tijd drie tegendoelpunten op het scorebord zetten (8 – 3). Edwin Hoste kon na de opening van de wedstrijd ook het laatste doelpunt op zijn naam laten zetten (9 – 3).

Doelpunten De Bruinvis: Edwin Hoste 3x, Adjan Hoste 3x, Jeroen Kamp, Maarten Hemelaar en Jan-Willem Ramondt allen 1x.

P’s De Bruinvis: Maarten Hemelaar 2x, Jonas de Maet en Gert-Jan Ramondt beiden 1x.