Bruinvis verliest turbulente wedstrijd in De Schelp

Afgelopen zaterdag speelden de mannen uit Sas van Gent een belangrijke wedstrijd tegen de nummer drie uit de competitie, het team van De Krabben 1. Na een uitermate turbulente wedstrijd gingen de punten naar het team uit Bergen op Zoom, er werd verloren met 8 – 6 in zwembad De Schelp.
In de eerste time kreeg het thuisteam twee maal een man-meer situatie van de scheidsrechter toebedeeld, wat resulteerde in een 2 – 0 achterstand. Edwin Hoste bracht aan het begin van de tweede periode de stand op 2 – 1, maar het team van De Krabben benutte een makkelijk weggegeven strafworp (3 – 1). Danny Soetens zorgde voor aansluiting en passeerde de jonge Brabantse keeper (3 – 2).

Tim Roeb wist tijdens een man-meer situatie ook de thuiskeeper te verschalken en bracht de Zeeuws-Vlamingen op gelijke hoogte (3 -3). Het ruige spel van beide teams zorgde bij beiden teams voor ophef, de scheidsrechter floot met regelmaat in de ogen van de Zeeuwen in het voordeel van de thuisploeg. De Krabben liep uit naar een 4 – 3 voorsprong en na wederom een man-minder situatie liepen de Brabanders uit naar een 5 – 3 voorsprong.
De mannen uit Sas van Gent lieten zich in het begin van het laatste kwart kennen en kwamen niet meer toe aan echt waterpolo. Protest vanaf de bank richting scheidsrechter mocht niet baten. Een doelpunt van de tegenstander in de twee-meter werd toegekend, waardoor de achterstand verder op liep naar uiteindelijk 8 – 4. Na het besef dat er in Bergen op Zoom geen punten meer te winnen waren, speelden de Zeeuws-Vlamingen de partij uit en met twee mooie boogballen van Danny Soetens en Adjan Hoste over de keeper van De Krabben werd de wedstrijd uiteindelijk besloten in het voordeel van De Krabben (8 – 6). Het Brabantse team deed uiteindelijk goede zaken en stijgt naar de tweede plaats in de competitie. De Zeeuws-Vlamingen bezetten de vierde plaats, net achter het derde team van De Stormvogel. Komende zaterdag speelt het team uit Sas van Gent thuis tegen het als zesde geplaatste team van Njord 4.

Doelpunten De Bruinvis:
Danny Soetens en Edwin Hoste beiden 2x, Adjan Hoste en Tim Roeb beiden 1x.

P’s De Bruinvis:
Gert-Jan Ramondt 2x, Angelo de Meijer, Edwin Hoste, Danny Soetens, Jan-Willem Ramondt en Tim Roeb allen 1x.