Bruinvis eindigt seizoen met verlies tegen kampioen Njord

Zaterdag speelden de waterpolomannen van SZ&PC De Bruinvis hun laatste wedstrijd van dit seizoen in zwembad Den Ekkerman. Tegen kampioen VZV Njord 4 wisten de Zeeuws-Vlamingen lang tegenstand te bieden, maar uiteindelijk werd er met duidelijke cijfers verloren. Het werd 15 – 4. De Sassenaren eindigen in de competitie op de negende plaats.
Njord 4 opende de wedstrijd in eigen bad door de Sasse verdediging te verrassen (1 – 0). Adjan Hoste zorgde voor de aansluiting (1 – 1).

Nadat Maarten Hemelaar 20 seconden naar de hoek mocht, wist het thuisteam weer op voorsprong te komen (2 – 1). Beide teams kregen een kregen een strafworp toebedeeld, maar door knap keeperswerk wist geen van de teams hier voordeel uit te halen.
Het was duidelijk dat de nummer 1 uit de competitie begin tweede periode verrast was van de Sasse weerstand en de wedstrijd verliep al snel iets grimmiger. Via een man-meer situatie liep het thuisteam verder uit naar 3 – 1. De scheidsrechter had moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden. Op korte tijd werden drie Bruinvissers naar de kant gefloten, maar pas bij de derde man-meer situatie wisten de Veldhovenaren de goed keepende Serge van Bochove te passeren (4 – 1). Via 5 – 1 werd het 6 – 1 en Jonas de Maet kon scoren uit een man-meer situatie en zette de 6 – 2 op zijn naam. Tim Roeb kreeg een strafworp tegen, waaruit Njord wist te profiteren (7 – 2). 
In het derde partje liep het thuisteam verder uit naar een 12 – 2 voorsprong. Angelo de Meyer kreeg in deze time op korte tijd drie keer een persoonlijke fout en mocht definitief plaats nemen op de bank, waardoor De Bruinvis geen wisselspelers meer had. 
In de laatste vijf minuten van de wedstrijd kon Njord verder uitlopen (13 – 2), maar De Bruinvis wist het tempo uit de wedstrijd te halen en herpakte zich wat. Maarten Hemelaar wist het gaatje te vinden tijdens een man-meer (13 – 3), Njord liep verder uit naar een riante voorsprong (15 – 3) en Adjan Hoste zette het laatste doelpunt van het seizoen op zijn naam (15 – 4).

Eindstand VZV Njord 4 – De Bruinvis : 15 – 4

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis:
Adjan Hoste 2x, Jonas de Maet en Maarten Hemelaar beiden 1x.

Persoonlijke fouten:
Angelo de Meyer 3x, Tim Roeb, Adjan Hoste, Maarten Hemelaar, Jonas de Maet allen 2x, Jan-Wilem Ramondt en Danny Soetens beiden 1x.