Bruinvis wint Zeeuwse derby in eigen bad

In een Zeeuws onderonsje heeft het team van De Bruinvis zaterdag gewonnen van het derde team van ZPC De Zeeuwse Kust. Hoewel het eerste doelpunt lang op zich liet wachten, wisten de Sassenaren na vier times de eindstand te bepalen op 6 – 1. Volgende week spelen de Zeeuws-Vlamingen hun laatste wedstrijd tegen de nummer 1 uit de competitie, VZV Njord 4.

Gert-Jan Ramondt wist aan het einde van de eerste periode de Vlissingse doelman te verrassen met een afstandsschot (1 – 0). Halverwege de tweede time verdubbelde Jonas de Maet de voorsprong (2 – 0) waarna Danny Soetens ook het net wist te treffen (3 – 0). Tijdens een man-meer situatie wist Adjan HosteĀ  tussen alle Vlissingse handen het gaatje te vinden (4 – 0).
In het derde kwart benutte De Zeeuwse Kust een man-meer situatie en haalde de nul van het scorebord (4 – 1). Daarna was De Bruinvis weer aan de beurt. Maarten Hemelaar verzilverde een man-meer en zette de 5 – 1 op het bord. In de laatste halve minuut van de derde time zette Danny Soetens zijn tweede doelpunt achter zijn naam (6 – 1). In een wat rommeligere vierde periode kwamen beide teams niet meer tot scoren toe. De Walchenaren kregen nog wel een man-meer toebedeeld in de laatste halve minuut van de wedstrijd, maar liet deze onbenut.

Eindstand De Bruinvis – ZPC De Zeeuwse Kust : 6 – 1