Bruinvis en Dio 1 verdelen punten in De Banakker

Afgelopen zaterdag reisden de waterpolomannen van SZ&PC De Bruinvis af naar zwembad De Banakker in Etten-Leur om het op te nemen tegen het eerste team van DIO. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij beide teams gebrand waren om de punten mee naar huis te kunnen nemen. Hoewel DIO het initiatief nam, wisten de Zeeuws-Vlamingen telkens aan te sluiten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd onbeslist (7 – 7) en werden de punten tussen beide teams verdeeld.

In de eerste periode tastten de teams elkaar af. Het jeugdige eerste team van DIO had de beschikking over twaalf spelers, De Bruinvis was met negen man afgereisd naar het West-Brabantse Etten-Leur. Adjan-Hoste opende de wedstrijd door tijdens een man-meer situatie de verdediging van DIO te doorbreken (0 – 1). Kort daarna kwam DIO op gelijke hoogte (1 – 1) en ging langszij (2 – 1).
In het tweede kwart zorgde Jonas de Maet voor de aansluiting (2 – 2), nadat DIO verzaakte om een strafworp te benutten. De druk werd door DIO verder opgevoerd wat resulteerde in een kleine voorsprong (4 – 2).
Jeroen Kamp wist met zijn snoeiharde worpen vanaf de 7-meterlijn de keeper van DIO aan het begin van de derde time te verrassen (4 – 3). Na enkele man-meer situaties over en weer zag Tim Roeb een gaatje tussen de vele handen en zorgde voor de aansluiting (4 – 4). Toch wist DIO weer een stapje voor te blijven (5 – 4).
In een spannende laatste time probeerden beide teams de winst naar zich toe te trekken. Danny Soetens benutte een korte uitbraak en verschalkte de DIO-keeper (5 – 5). DIO nam het stokje weer over (6 – 5), waarna Jeroen Kamp wederom met een strakke worp het hoekje wist te vinden (6 – 6). Hoewel DIO nogmaals de voorsprong nam (7 – 6), bleef het team uit Sas van Gent haar rust bewaren. In de laatste minuut kreeg het Zeeuwse team een man-meer, speelde rond en trof Jan-Willem Ramondt het net waardoor de punten tussen beide teams verdeeld werden (7 – 7).