Bruinvis geeft punten weg in Tilburg

Zaterdag speelden de waterpolomannen van SZ&PC De Bruinvis tegen het eerste team van TRB-RES. Lang zag het er naar uit dat de Zeeuws-Vlamingen met de volle punten huiswaarts zouden keren, maar gaf de winst weg in de laatste periode. Uiteindelijk werd het een gelijkspel (6 – 6) in zwemcomplex De Drieburcht.
In de eerste time was het Maarten Hemelaar die de nul van het bord af kreeg (0 – 1). Vervolgens kregen de Zeeuwen drie man-minder situaties, waarbij de Brabanders verzaakten te scoren. Maarten Hemelaar verdubbelde de voorsprong aan het eind van het eerste kwart (0- 2).

Ook mid-achter Jeroen Kamp wist aan het begin van de tweede time van afstand het net vinden (0 – 3). De Bruinvis kreeg een man-meer waar Jan- Willem Ramondt de Tilburgse verdediging wist te verschalken (0 – 4). Vervolgens kon het thuisteam keeper Serge van Bochove verrassen met een afstandsschot (1 – 4) waarna Gert-Jan Ramondt de 1 – 5 op zijn naam noteerde.
Nadat Angelo de Meyer naar de kant gestuurd werd, wist TRB-RES de Sasse verdediging te doorkruisen (2 – 5). De twee man-meersituaties die daarop volgden bleven aan beide kanten onbenut.
Begin derde time wist enkel Jan-Willem Ramondt een doelpunt te maken (2 – 6). De focus verslapte bij de Sassenaren, waardoor TRB-RES aan een opmars kon beginnen. Via 3 – 6 in de derde time kwam het thuisteam in de laatste periode snel dichterbij.
De Bruinvis lette meer op zichzelf dan op de tegenstander waardoor het al snel via 4 – 6 ook 5 – 6 werd. Nadat Danny Soetens er werd uitgestuurd, kreeg ook vlak daarna Angelo de Meyer zijn derde persoonlijke fout toebedeeld. De Tilburgers lieten dit niet onbenut en kwamen langszij (6 – 6). Met nog 1m20 op de klok bleek geen van beide teams in staat de volledige winst op te eisen, waardoor de wedstrijdpunten verdeeld werden.

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis:
Maarten Hemelaar en Jan-Willem Ramondt beiden 2x, Jeroen Kamp en Gert-Jan Ramondt beiden 1x.

Persoonlijke fouten:
Angelo de Meyer 3x, Danny Soetens, Jeroen Kamp, Jan-Willem Ramondt, Gert-Jan Ramondt, Tim Roeb en Jonas de Maet allen 1x.