Bruinvis knokt zich terug tegen PSV 6

Afgelopen zaterdag namen de waterpoloheren van De Bruinvis het op tegen het Eindhovense PSV 6. Eerder dit seizoen wonnen de Sassenaren in zwembad De Tongelreep met overtuigende cijfers. Het werd toen 4-13. De Brabanders namen echter enkele jeugdspelers mee naar Terneuzen, waardoor het een boeiende en spannende wedstrijd werd.
In de eerste time leken de mannen uit Sas van Gent niet goed wakker te zijn en kwamen al snel op een 0-3 achterstand. Bart Engels wist de keeper van PSV 6 te verrassen en pikte zo een van zijn eerste doelpunten van de wedstrijd mee (1-3). Ook Riemenaar Danny Soetens was trefzeker maar de Eindhovenaren bleven echter op voorsprong (2-4).
Ook aan het begin van de tweede periode verrasten zij keeper Gert-Jan Ramondt door slimme acties van de mid-voor uit Eindhoven (2-5). Op het eind van het tweede kwart leek de wedstrijd al besloten door een 3-6 voorsprong in het voordeel voor PSV 6, mede doordat De Bruinvis door zonder wissel verder moest omdat Danny Soetens de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten.
Toch toonde De Bruinvis veerkracht en rust uit in de derde time. Middels doelpunten van Bart Engels, Jonas de Maet en Jan-Willem Ramondt vochten de Sassenaren zich terug in de wedstrijd en kwamen op gelijke hoogte (6-6). In de laatste beslissende 5 minuten leek De Bruinvis er nog vandoor te gaan met de volle winst door een doelpunt van Maarten Hemelaar (7-6) maar de Brabanders maakten gebruik van een man-meer situatie en kwamen langszij (7-7). Zo werden de punten verdiend verdeeld en konden de supporters genieten van een mooie spannende waterpolowedstrijd in het Terneuzense zwembad.

Eindstand De Bruinvis – PSV 6/Autoschade Bekkers: 7 – 7