Bruinvis komt kracht tekort in Tilburgse Reeshof

De acht waterpolomannen van De Bruinvis begonnen sterk tegen het eerste team van TRB-RES in zwembad Reeshof te Tilburg afgelopen zaterdag. Na een flitsende 0 – 2 voorsprong in de eerste periode konden de Zeeuws-Vlamingen met slechts 1 wissel geen vuist maken tegen de Brabanders en gingen uiteindelijk roemloos ten onder. Er werd verloren met 8 – 2.

Jan-Willem Ramondt zorgde voor die flitsende start van het Sasse waterpoloteam door in de eerste minuten van de wedstrijd twee maal de Brabantse verdediging en goed keepende doelman te verrassen (0 – 2). Nog in die eerste periode kreeg het thuisteam tot drie keer toe een makkelijke man-meer situatie toebedeeld, waarvan ze er twee wisten te benutten en op gelijke hoogte kwamen (2 – 2).

In het tweede kwart speelden beide teams rommelig en TRB-RES 1 verzaakte een man-meer situatie te verzilveren waardoor er geen doelpunten gemaakt werden.

In het warme zwembad te Tilburg kreeg het team uit Sas van Gent in de derde time het zwaar te verduren. Adjan Hoste kreeg zijn tweede persoonlijke fout, waarna de Tilburgers een doelpuntenoffensief inzetten. Via 3 – 2 liepen ze verder uit naar een riante voorsprong van 6 – 2.

De Bruinvis verzaakte in de laatste periode van de wedstrijd tot twee keer toe een man-meer situatie uit te spelen en TRB-RES pakte nog twee doelpuntjes mee, waardoor de einduitslag op een teleurstellende 8 – 2 uitkwam.