Bruinvis kopje onder in Vrijburgbad

Zaterdag werd er een Zeeuwse derby gespeeld in het Vrijburgbad te Vlissingen. Het Zeeuws-Vlaamse team De Bruinvis speelde een goede gelijk opgaande wedstrijd tegen het tweede team van De Zeeuwse Kust, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind (8 – 6).

 

Het Walcherse thuisteam opende de wedstrijd door met een lange afstandsschot Bruinvis-keeper Serge van Bochove te verrassen (1 – 0). Maarten Hemelaar zette de Sassenaren op gelijke hoogte (1 – 1). Vervolgens benutte DZK een weggegeven 5-meter (2 – 1) en zorgde Jan-Willem Ramondt voor de aansluiting (2 – 2).

In het begin van de tweede time wist Jonas de Maet de Walcherse verdediging te passeren en plaatste de bal buiten het bereik van de keeper in het net (2 – 3). Kort daarna benutte het thuisteam een man-meer situatie en kwam langszij (3 – 3) en pakte een lichte voorsprong (4 – 3).

In een spannende gelijk opgaande derde periode zorgde de snelste man van De Bruinvis, Angelo de Meyer, voor de aansluiting (4 – 4). De Zeeuwse Kust benutte wederom een makkelijk weggegeven man-meer (5 – 4), maar in de laatste seconde zette Riemenaar Danny Soetens de tussenstand gelijk (5 – 5). 

Beide teams speelden een zware laatste time, waarbij het initiatief van Walcherse zijde kwam. Via 6 -5 was het wederom de oudste telg van de Meyers die voor de aansluiting zorgde (6 – 6). Met nog slechts 1m45s op de teller pakte DZK 2 door, versierde een man-meer en benutte die ook (7 – 6). In de laatste 16 seconden van de derby trok het thuisteam aan het langste eind en bepaalde de eindstand op 8 – 6. Het thuisteam kreeg overigens 0 persoonlijke fouten, tegen 6 P’s voor de heren van De Bruinvis.

 

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis:
Angelo de Meyer 2x, Jan-Willem Ramondt, Jonas de Maet, Maarten Hemelaar en Danny Soetens beiden 1x.

P’s SZ&PC De Bruinvis:
Tim Roeb 2x, Maarten Hemelaar, Danny Soetens, Adjan Hoste en Jonas de Maet allen 1x.


{phocagallery view=categories|imagecategoriessize=4|imagecategories=1|categoryid=236}