Bruinvis kopje onder tegen DIO 1

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van SZ&PC De Bruinvis hun voorlaatste wedstrijd van dit seizoen in eigen bad tegen de heren van DIO 1. Het team uit Etten-Leur staat met 1 punt verschil op de tweede plaats onder het Walcherse team van De Stormvogel 3. De Sassenaren bezetten met 25 punten uit 14 gespeelde wedstrijden de vijfde plaats. De Zeeuws-Vlamingen verloren in eigen bad met 3 – 7 van de Brabanders.

In de eerste periode verzaakte het eerste team van DIO een man-meer situatie uit te buiten. Alsnog wisten zij twee maal door de Zeeuws-Vlaamse verdediging heen te breken en keeper Serge van Bochove te passeren (0-2).
In de tweede time zorgde Edwin Hoste voor aansluiting (1-2), waarna de mannen uit Etten-Leur weer hun voorsprong uit bouwden (1-3). Jonas de Maet zorgde in de laatste seconden van het tweede part met een mooi doelpunt vanuit de linkerhoek voor de 2-3.
In het derde kwart kreeg DIO tot twee keer toe een man-meer situatie aangeboden door de scheidsrechter. Desalniettemin wisten zij deze kansen niet te benutten en verzaakten hun voorsprong te vergroten.
In de slotfase van de wedstrijd maakten de mannen uit Brabant duidelijk dat zij voor de volle winst af waren gereisd naar het Terneuzense zwembad. De Sasse verdediging werd twee keer verrast (2-5) en het Sasse team keek tegen een ruime achterstand aan. Danny Soetens wist de doelman van DIO te passeren (3-5) maar daarna was het gedaan met de tegenstand van de Zeeuws-Vlamingen. DIO won de wedstrijd met duidelijke cijfers (3-7).
Volgende week speelt De Bruinvis haar laatste wedstrijd in het bad van DIO, waarbij het team uit Etten-Leur alles op alles zal zetten om de koppositie van De Stormvogel af te pakken.

Doelpunten De Bruinvis:
Edwin Hoste, Jonas de Maet en Danny Soetens allen 1x.

P’s De Bruinvis:
Gert-Jan Ramondt 2, Jonas de Maet, Angelo de Meyer en Tim Roeb allen 1.