Bruinvis maakt flinke uitglijder in Roosendaal

De heren van SZ&PC De Bruinvis gingen zaterdag flink onderuit in zwembad De Stok te Roosendaal. Na een prima opening kwam het team uit Sas van Gent op voorsprong, maar keeper Serge van Bochove werd reeds na 1 time er heel gemakkelijk uitgestuurd wegens commentaar op de scheidsrechter. Zonder wissel ging het nog lang gelijk op, maar uiteindelijk moest De Bruinvis zich in de laatste periode gewonnen gegeven toen Jan-Willem Ramondt er na drie persoonlijke fouten uitgestuurd werd en het tweede team van Hieronymus 2 nog ruim twee minuten een man-meer situatie uit konden spelen. Het werd uiteindelijk ‘slechts’ 11 – 7.

In de eerste time opende Adjan Hoste de wedstrijd (0-1). Hieronymus kwam snel langszij (1-1). Jonas de Maet en Angelo de Meyer zorgden voor een lichte voorsprong (1-3). In de laatste minuut van de eerste time kwam Hieronymus op gelijke hoogte (3-3), waarna de Bruinvis keeper er erg gemakkelijk en erg vroeg uitgestuurd werd met vervangen wegens commentaar op de scheidsrechter.

De Bruinvis ging zonder wissels de tweede periode in. Adjan Hoste zorgde voor een voorsprong (3-4), waarna het thuisteam wederom de voorsprong overnam (5-4).

In een gelijk opgaande derde periode wist De Bruinvis het spel te controleren. Jonas de Maet zorgde voor de gelijkmaker (5-5), waarna Adjan Hoste nogmaals de Roosendaalse verdediging wist te verschalken (5-6). Toch kwamen de Brabanders wederom langszij op het eind van de derde time (6-6).

Jonas de Maet nam weer het initiatief om op voorsprong te komen (6-7). Het slotoffensief van de thuisploeg kwam pas laat op gang, er werd meer druk op de ketel gezet. Uiteindelijk brak de Sasse verdediging en de goed keepende invaller Gert-Jan Ramondt. Via 7-7 nam Hieronymus de voorsprong op 8-7, waarna Jan-Willem Ramondt na drie persoonlijke fouten definitief plaats mocht nemen op de kant en de Bruinvissers nog ruim twee minuten met slechts zes man in het water de laatste goals van Hieronymus moesten trotseren. Het werd uiteindelijk ‘ slechts’ 11 – 7.