Bruinvis wint van hekkensluiter OZC’57

Zaterdag speelden de waterpolomannen van SZ&PC De Bruinvis een ietswat voorzichtige maar gedegen wedstrijd tegen hekkensluiter OCZ’57 in zwembad de Vliegende Vaart. Het eerste team uit Oisterwijk was zonder wissels naar Terneuzen afgereist, waardoor er vanaf de derde periode genoeg ruimte voor de Bruinvis ontstond om uiteindelijk met een eindstand van 8 – 4 de volle punten te pakken.

In de eerste periode verzaakte de thuisploeg tot twee maal toe een man-meer situatie te benutten. In de laatste halve minuut pas wist Maarten Hemelaar het eerste doelpunt op het scorebord te noteren (1-0).
Vanaf de tweede time werd het spel iets aantrekkelijker voor het publiek. Adjan Hoste verdubbelde de voorsprong aan het begin van de tweede periode (2-0), maar OZC’ 57 haakte via een goed benutte man-meer aan (2-1). Bruinvis-keeper Serge van Bochove stond zijn mannetje en haalde een makkelijk weggegeven 5-meter uit het net. Kort daarna gaf de Sasse verdediging iets te veel ruimte weg, waardoor OZC’57 langszij wist te komen (2-2). Met een kort doelpuntenoffensief van Adjan Hoste en Danny Soetens begon de Bruinvis het derde kwart alsnog met een 4 – 2 voorsprong.
In die derde time verraste het Brabantse team de thuisverdediging (4-3), waarna Jan-Willem Ramondt twee keer kort achter elkaar de Oisterwijkse keeper wist te verschalken (6-3). Jonas de Maet koos tijdens een man-meer situatie het juiste moment en de juiste hoek af en bleek ook trefzeker (7-3).
In het laatste kwart passeerde OZC’57 nog eenmaal de thuiskeeper (7-4), waarna in de slotseconden van de wedstrijd Adjan Hoste de eindstand 8-4 noteerde.