Bruinvis pakt punten in Caribabad

Afgelopen zaterdag reisde het waterpoloteam van SZ&PC De Bruinvis af naar het Caribabad in Gorinchem. Na een flitsende start werd het toch nog spannend in de laatste time, maar de Zeeuws-Vlamingen hielden het hoofd koel en won nipt met 4 – 5 van het eerste team van ZVDO’74.

Gert-Jan Ramondt was alert en kon als eerste scoren uit een man meer situatie (0-1). In het laatste deel van de eerste periode verdubbelde Maarten Hemelaar de score op het bord (0-2).
Danny Soetens zette aan het begin van het tweede kwart de stand op 0-3. Na een U-20 voor Jan-Willem Ramondt kon het eerste team uit Gorinchem gelegenheidskeeper Angelo de Meyer verrassen (1-3) maar Gert-Jan Ramondt benutte kort daarna een man-meer situatie waardoor de tussenstand op 1-4 kwam.
De Brabantse jonge keeper van ZVDO’74 weerde knap een door Edwin Hoste genomen 5-meter, waarna het thuisteam kort daarna op 2-4 kwam.
In het laatste kwart verzaakte het team van De Bruinvis een man-meer situatie uit te spelen, maar ook de thuisploeg kwam niet tot scoren met een mannetje meer. Met nog 3.27 op de klok begon het jonge team uit Gorinchem aan een te laat ingezette come-back. Na een mooi doelpunt van Danny Soetens (2-5) wist het team uit Brabant door de Sasse verdediging te komen (3-5). Met nog 36 seconden op de klok kwam het thuisteam nog gevaarlijk dichtbij (4-5), maar het spel werd koel en rustig uitgespeeld door de Zeeuwen. De drie verdiende punten gingen dan ook naar het team uit Sas van Gent.

Eindstand ZVDO’74 1 – De Bruinvis: 4 – 5

Doelpunten De Bruinvis: Danny Soetens 2x, Gert-Jan Ramondt 2x, Maarten Hemelaar 1x.

P’s De Bruinvis: Jeroen Kamp, Danny Soetens en Jan-Willem Ramondt allen 1x.