Bruinvis te sterk voor TRB-RES 1

Afgelopen zaterdag kregen de mannen van SZ&PC De Bruinvis het eerste team van TRB-RES op bezoek in eigen bad. De Tilburgers bezetten de vierde plek in de competitie, de Zeeuws-Vlamingen staan op plek zes. In de eerste twee times ging het gelijk op, maar met een sterk slotoffensief wist het Zeeuwse team de punten naar zich toe te trekken. Het werd uiteindelijk 6 – 3.

In de eerste periode kon het Brabantse team de Sasse verdediging passeren tijdens een man-meer situatie (0 – 1). Het thuisteam verzaakte met nog 13 seconden op de klok een man-meer situatie uit te spelen.
Het team uit Tilburg vergrootte haar voorsprong aan het begin van het tweede kwart (0 – 2). Jan-Willem Ramondt wist na aangeven van Tim Roeb de Brabantse doelman te verrassen met een mooie achterwaartse worp (1 – 2) en een minuut later was het weer de jongste telg van de gebroeders Ramondt die ervoor zorgde dat de teams op gelijke hoogte kwamen (2 – 2).
In het begin van de derde periode kon Danny Soetens de vele Brabantse verdedigende armen passeren en zette De Bruinvis daarmee voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (3 – 2). Het team uit Tilburg verzaakte tot twee maal toe een man-meer situatie te benutten en kon de goed keepende Serge van Bochove niet verrassen.
De Sassenaren begonnen aan een sterk slotoffensief aan het begin van de vierde time. Edwin Hoste scoorde uit een man-meer situatie (4 – 2) en een halve minuut later was Hoste wederom trefzeker (5 – 2). Gert-Jan Ramondt pakte zijn doelpuntje mee (6 – 2). In de laatste minuut werd een makkelijk weggegeven 5-meter benut door de Brabanders, waardoor de eindstand 6 – 3 werd.