Bruinvis pikt duur puntje van De Krabben

Zaterdag troffen de mannen van SZ&PC De Bruinvis de nummer twee uit de competitie, het eerste team van De Krabben. Winst van de Zeeuws-Vlamingen zou op papier de afstand naar de koppositie kunnen verkleinen. Na een spannende gelijkopgaande wedstrijd bleek de nummer vijf uit de competitie de runner-up weerstand te kunnen bieden, waardoor de punten uiteindelijk tussen beiden verdeeld werden (6 – 6).

De Brabanders openden de score in het zwembad De Vliegende Vaart (0 – 1). Danny Soetens, de jarenlange nummer 9 van De Bruinvis, zette de stand op gelijke hoogte (1 – 1). Met nog 25 seconden in de eerste periode nam de gastploeg echter een minimale voorsprong (1 – 2).
Uit een man-meer situatie wist wederom cap nummer 9, woonachtig in het Belgische Rieme, de stand gelijk te trekken (2 – 2). Vervolgens bleek ook de mid-achter van De Bruinvis, Jeroen Kamp, een 5-meter worp met een uitstekend schot in de rechter bovenhoek te verzilveren (3 – 2). In de laatste 11 seconden kwam de nummer 2 echter weer op gelijke hoogte (3 – 3).
In het derde part nam het eerste team van De Krabben een minimale voorsprong (3 – 4). Uit een man-meer situatie wist Gert-Jan Ramondt de Brabantse verdediging te passeren (4 – 4), waarna ook Danny Soetens de Brabantse keeper verrastte (5 – 4).
In een uitermate spannende laatste periode benutte het team uit Bergen op Zoom een man-meer situatie, waardoor het op gelijke hoogte kwam (5 – 5). Met nog 2 minuut 40 op de teller namen de Brabanders een minimale voorsprong (5 – 6), maar uiteindelijk kon De Bruinvis middels een doelpunt van Jeroen Kamp uit een man-meer situatie op gelijke hoogte komen (6 – 6). Het team uit West-Brabant wist met nog slechts 1 minuut 26 op de klok de prima keepende Serge van Bochove tijdens een man-meer situatie niet te passeren, waardoor de punten tussen beide teams verdiend verdeeld werden.

Doelpunten De Bruinvis: Danny Soetens 3x, Jeroen Kamp 2x, Gert-Jan Ramondt 1x.

P’s De Bruinvis: Jeroen Kamp en Gert-Jan Ramondt beiden 2x, Jonas de Maet, Danny Soetens en Maarten Hemelaar allen 1x.