Bruinvis sterkste in Oisterwijk

Afgelopen zaterdag speelden de waterpoloers van SZ&PC De Bruinvis tegen de nummer zes in de competitie, het team van OZC’57 2. In de eerste periode ging het team uit Sas van Gent voortvarend van start. Tim Roeb wist als eerste de Oisterwijkse keeper te verrassen. De Bruinvis speelde gecontroleerd en maakte haar kansen goed af (0-4).

Ook nieuwe keeper Serge van Bochove bleek in vorm te zijn. De oud-doelman van De Schelde speelt tegenwoordig voor de Sassenaren en maakte een goede indruk. Hij wist enkele mooie tegendoelpunten te voorkomen. In de tweede time bleef De Bruinvis aandringen op het speelveld van het gastteam. Dit resulteerde in een verdere riante voorsprong (0-7).

Het begin van het derde kwart verliep iets rommeliger en de Sassenaren konden de druk niet langer opbouwen. Met slechts een doelpunt van Jan-Willem Ramondt werd de riante voorsprong nog iets verder uitgebreid (0-8). In de laatste periode werden om en om persoonlijke fouten gemaakt, wat het spel voor het publiek als ook voor de spelers niet aantrekkelijker maakte. Tenslotte werd keeper van Bochove dan toch nog in de laatste minuten verrast met een tegendoelpunt (1-8).

Uiteindelijk ging De Bruinvis met een verdiende winst en de volle punten huiswaarts.
Met het recente verlies van het Bredase SBC 2000 tegen de heren van ZVDO’ 74 blijft het team van De Bruinvis zicht houden op een eerste positie. Op 19 maart zal de strijd om de koppositie beslist worden in zwembad De Vliegende Vaart te Terneuzen (start wedstrijd om 18:45 uur).