Bruinvis verliest nipt in Veldhoven

In het Brabantse Veldhoven speelden de mannen van De Bruinvis na een aarzelend begin een goede wedstrijd tegen het vierde team van Njord. Bruinvis-speler Angelo de Meyer raakte tijdens het inspelen gewond aan het gezicht, waardoor de Sassenaren met 8 man de wedstrijd in gingen. Na een grote achterstand (6 – 1) kwamen de Zeeuws-Vlamingen nog erg nipt bij een gelijkspel, maar verloor in de slotminuut met minimale marge van de Brabanders (7 – 6).

In de eerste time opende de oudste van de gebroeders Ramondt, Gert-Jan, de wedstrijd (0 – 1). Kort daarna werd de Zeeuwse verdediging tot twee maal toe gepasseerd door de thuisploeg (2 – 1). Het lukte de Sassenaren niet om in het tweede kwart voorbij de goed keepende Brabantse doelman te komen, Njord 4 kwam echter wel meermaals tot scoren toe (5 – 1). Na wisseling van de keeperswacht bij het thuisteam en na actief pressen hele veld, wisten de Zeeuws-Vlamingen de druk op de thuispartij te verhogen. Zowel Gert-Jan Ramondt als Jonas de Maet konden elk tot twee keer toe de Brabantse verdediging passeren en wisten het net van de thuiskeeper te vinden (7 – 5). In de laatste periode pakte Jan-Willem Ramondt zijn doelpuntje mee, waardoor DeĀ Bruinvis erg dicht bij een verdiend gelijkspel kwam (7 – 6). De Veldhovenaren hielden het hoofd echter koel en speelden de laatste halve minuut de wedstrijd slim uit, waardoor de Zeeuwen zonder punten huiswaarts moesten keren.

Doelpunten De Bruinvis: Gert-Jan Ramondt 3x, Jonas de Maet 2x en Jan-Willem Ramondt 1x.

P’s De Bruinvis: Maarten Hemelaar 2x, Danny Soetens en Gert-Jan Ramondt beiden 1x.