Bruinvis verliest van De Stormvogel 3

Afgelopen zaterdag ontmoeten de twee Zeeuwse teams in de H3A klasse elkaar in zwembad De Vliegende Vaart te Terneuzen. De Sassenaren wisten zich tot in de derde periode staande te houden tegen het derde team van De Stormvogel. De ‘overkanters’ zetten meer druk op de Zeeuws-Vlaamse verdediging en gingen uiteindelijk met een eindstand van 5 – 8 huiswaarts met de volle punten.

In de eerste time opende Adjan Hoste de score tegen de goed keepende Ko Mechielsen (1 – 0). Kort daarna kwam het team uit Vlissingen langszij en nam een minimale voorsprong (1 – 2). Het tweede kwart verliep rustig. De Stormvogel liep verder uit naar een 1 – 3 voorsprong, maar in de laatste halve minuut wist Edwin Hoste de Walcherse verdediging te verrassen (2 – 3).
Aan het begin van de derde periode wist Angelo de Meyer zich vanaf de middenlijn los te zwemmen van zijn verdediger en kwam knap tot scoren (3 – 3). Kort daarop werd de Sasse verdediging weer doorbroken (3 – 4). De thuisploeg wist in meerdere man-meer situaties niet door de sterke verdediging van De Stormvogel te komen. Met nog slechts 8 seconden te spelen in het derde kwart maakte de gastploeg dankbaar gebruik van een makkelijk weggegeven man-minder situatie en vergrootte daarmee haar voorsprong (3 – 5).
In een wat rommelige laatste periode zorgde Danny Soetens met een mooie achterwaartse worp voor aansluiting (4 – 5). Een verdedigende fout aan Sasse zijde koste het thuisteam wederom een tegendoelpunt op (4 – 6). Vervolgens gaf het gastteam de touwtjes niet meer uit handen. Via 4 – 7 pakte Maarten Hemelaar nog een doelpuntje mee (5 – 7), maar uiteindelijk was het De Stormvogel die de punten mee huiswaarts nam. Het team van Walcheren stijgt in de competitie een plaatsje (3), De Bruinvis behoudt de 5e stek.

Doelpunten De Bruinvis: Adjan Hoste, Edwin Hoste, Angelo de Meyer, Danny Soetens en Maarten Hemelaar allen 1x.

P’s De Bruinvis: Gert-Jan Ramondt (2x), Maarten Hemelaar (2x), Edwin Hoste en Tim Roeb beiden 1x.