Bruinvis verspeelt dure punten in Tilburg

Afgelopen zaterdag reisden negen Bruinvisheren af naar zwembad Reeshof in Tilburg. Na een gelijk opgaande wedstrijd verspeelden de Zeeuws-Vlamingen in de laatste time dure punten tegen het eerste team van TRB-RES. Het team uit Sas van Gent sprokkelde maar liefst 17 persoonlijke fouten bij elkaar, eindigde zelfs met slechts 5 spelers in het water en verloor met 11 – 7.

In de eerste periode opende Adjan Hoste de wedstrijd en zette de 0 – 1 op het scorebord. Kort daarna kwam het thuisteam op gelijke hoogte (1 – 1) en benutte een strafworp waardoor het op minimale voorsprong kwam (2 – 1). Het thuisteam speelde niet scherp en verspeelde een man-meer situatie en verzaakte een tweede strafworp te verzilveren.
Maarten Hemelaar zette de Zeeuws-Vlamingen aan het begin van de tweede time op gelijke hoogte (2-2). Wederom verzaakte het thuisteam een man-meer situatie te benutten, Danny Soetens wist wel de Tilburgse doelman te verschalken (2 – 3). Bij een nieuwe man-meer situatie voor de Brabanders kwamen ze wel door de Bruinvis-verdediging heen (3 – 3). Ook de Sassenaren waren niet scherp toen zij tot twee maal toe kort achter elkaar een man meer in het water hadden. Uiteindelijk was het wederom Danny Soetens die door de Tilburgse verdediging wist te geraken (3 – 4).
Ook in het derde part verzaakten beide teams man-meer situaties te benutten en bleven ze op gelijke hoogte. Via 4 – 4 en een man-meer situatie zette Adjan Hoste de stand op het scorebord op 4 – 5. De Tilburgers wisten op voorsprong te komen (6 – 5), maar Riemenaar Soetens bracht het Sasse team weer op gelijke hoogte (6 – 6), waarna Jan-Willem Ramondt met nog 4 seconden op het bord een lichte voorsprong realiseerde (6 – 7).
In de rustperiode tussen de derde en vierde time besloot de apart fluitende scheidsrechter een met de vuist weggeslagen bal door de Sasse verdediging te bestraffen met een strafworp, welke vervolgens niet door TRB-RES werd verzilverd. Een zoveelste makkelijk weggegeven strafworp werd deze keer wel door het thuisteam benut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte kwamen (7 – 7). De Bruinvis had meerdere spelers met drie persoonlijke fouten, waardoor het met slechts 3.44 op de klok een kansloos eind van de wedstrijd tegemoet ging. In slechts enkele minuten liep het thuisteam uit naar een 11 – 7 voorsprong. Wederom verzaakten ze wel een strafworp te benutten in de laatste 14 seconden, maar de punten waren op een toch wonderbaarlijke wijze voor het Tilburgse team. Met maar liefst 17 P’s aan Zeeuws-Vlaamse zijde en 5 P’s voor de Brabanders ging het Zeeuws-Vlaamse team terug huiswaarts.

Einduitslag TRB-RES 1 – De Bruinvis 1 : 11 – 7

Doelpunten De Bruinvis: Danny Soetens 3x, Adjan Hoste 2x, Maarten Hemelaar en Jan-Willem Ramondt beiden 1x.

P’s De Bruinvis: Jonas de Maet, Angelo de Meyer en Maarten Hemelaar allen 3, Ad-Jan Hoste, Edwin Hoste en Danny Soetens allen 2, Jeroen Kamp en Jan-Willem Ramondt beiden 1.