Bruinvis wint nipt van hekkensluiter DBD2

Afgelopen zaterdag speelden de heren van SZ&PC De Bruinvis hun eerste wedstrijd na hun winterstop in eigen bad tegen het hekkensluiter DBD uit Best. Het thuisteam kwam uiteindelijk in de laatste halve minuut met de schrik vrij en won nipt met 8 – 7 van het tweede team uit het Brabantse Best.
In de eerste periode opende de tegenpartij de wedstrijd en passeerde keeper Serge van Bochove (0-1). Jeroen Kamp wist een man-meer situatie te benutten en zette het Sasse team op gelijke  hoogte (1-1). Wederom was het DBD dat kort daarna op voorsprong kwam (1-2), maar Edwin Hoste verschalkte de Brabantse keeper tijdens een  man-minder situatie (2-2) en zorgde ervoor dat het thuisteam met een minimale voorsprong (3-2) aan de tweede time kon beginnen.

In het tweede kwart speelde het team uit Sas van Gent gecontroleerd en wist de gecreëerde kansen te benutten. Jan-Willem Ramondt en Edwin Hoste vergrootten de voorsprong naar 6-2, de Brabanders verrasten de Sasse verdediging in de laatste seconden en zette de 6-3 op het scorebord.
De vaak lastige derde periode voor het team uit Zeeuws-Vlaanderen bleek ook deze maal een struikelblok te zijn. Met veel U20’s voor het thuisteam werd de ruime voorsprong al snel weggegeven. DBD kwam dichterbij (6-5), Gert-Jan Ramondt zette de 7-5 op zijn naam maar het tweede team uit Best sloot aan met 7-6.
De ook in de laatste periode makkelijk weggegeven persoonlijke fouten aan de Sasse verdediging zorgden ervoor dat het paniekpolo werd. De Brabanders lokten makkelijk overtredingen uit waardoor het nog uitermate spannend werd in de laatste minuut. Met nog 45 seconden te spelen kwamen zij op gelijke hoogte (7-7). 26 seconden voor het eindsignaal schoot Edwin Hoste de  thuisploeg naar een minimale verdiende voorsprong (8-7). DBD 2 verzaakte om in de laatste 17 seconden een riante 2-man-meersituatie te benutten om de zwaar gewenste punten tussen beide teams te verdelen. Met maar liefst 12 persoonlijke fouten aan Sasse zijde gingen de drie punten ter nauwer nood naar het Zeeuws-Vlaamse poloteam.