Bruinvis wint spannende Zeeuwse derby tegen DZK 3

Zaterdag kregen acht waterpolo-spelers van SZ&PC De Bruinvis een 12-koppige delegatie van het derde team van De Zeeuwse Kust op bezoek in zwembad De Vliegende Vaart. In een spannende gelijk opgaande wedstrijd waarin maar liefst 22 persoonlijke fouten werden toegekend was het uiteindelijk het Zeeuws-Vlaamse waterpoloteam wat aan het langste eind trok. De Bruinvis won verdiend maar nipt met 6 – 5 van de ‘overkantenaren’. 

In de eerste time wist de oplettende Danny Soetens al na drie seconden de Walcherse keeper met een mooie lobbal te verrassen en zette het thuisteam op voorsprong (1 – 0). Vervolgens volgenden aan beide kanten vier U20’s, waaruit De Zeeuwse Kust op gelijke hoogte wist te komen (1 – 1). Kort daarna nam DZK het initiatief over en verraste gelegenheidskeeper Angelo de Meyer (1 – 2), in afwezigheid van vaste keeper Serge van Bochove.
In de tweede periode werden er minder persoonlijke fouten toegekend. DZK wist verder uit te lopen (1 – 3) maar De Bruinvis haakte aan middels doelpunten van Danny Soetens (2 – 3) en Adjan Hoste zette het thuisteam op gelijke stand (3 – 3).
In het derde part wist ook Tim Roeb het net van de tegenstander te vinden (4 – 3) waarna het team van DZK keeper Gert-Jan Ramondt wist te passeren (4 – 4). Angelo de Meyer lag inmiddels weer vooraan in het veld en kreeg tot twee maal toe een 5-meter toegekend. De eerste strafworp leverde geen doelpunt op, Adjan Hoste zorgde er persoonlijk voor dat de tweede strafworp wel in een doelpunt werd omgezet (5 – 4). 
De laatste periode werd wederom een U20-festijn aan beide kanten. Eerst kreeg DZK twee maal een man-minder, vervolgens werden er twee man aan de kant van De Bruinvis aan de kant gezet. Daarna mocht er weer een speler uit Walcheren het water verlaten, waarna er in een rommelige laatste minuut nog twee Zeeuws-Vlaamse spelers het veld moesten ruimen. Pas na de zevende persoonlijke fout in deze time was het DZK die tot scoren kwam en met nog slechts 44 seconden op de klok op gelijke hoogte kwam (5 – 5). De Bruinvis kreeg nog een laatste man-meer situatie aangeboden en Danny Soetens wist met nog 24 seconden op de klok een minimale voorsprong neer te zetten (6 – 5). De Bruinvis kreeg met nog 15 seconden op de teller een laatste man-minder, maar het relatief jeugdige team uit Middelburg/Vlissingen kwam niet meer tot scoren.
De Bruinvis won verdiend en blijft vooralsnog op een zesde plaats in de competitie staan, nipt voor het derde team van De Zeeuwse Kust, die op de zevende plaats staan.

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis:
Danny Soetens 3x, Adjan Hoste 2x en Tim Roeb 1x.

Persoonlijke fouten De Bruinvis:
Jeroen Kamp 3, Danny Soetens, Maarten Hemelaar en Tim Roeb allen 2, Angelo de Meyer, Jonas de Maet en Gert-Jan Ramondt allen 1.