Bruinvis pakt punt in De Schelp

De waterpolomannen van De Bruinvis speelden afgelopen zaterdag een goede wedstrijd tegen de nummer 3 uit de competitie, het eerste team van De Krabben. In een gelijk opgaande wedstrijd in zwembad De Schelp werd zelfs een ruime voorsprong opgebouwd (3-6) maar werd uiteindelijk gelijk gespeeld (6-6) waardoor de punten tussen beide teams verdeeld werden.

In de eerste periode kwam het thuisteam op voorsprong (1-0), Angelo de Meyer bezorgde het eerste doelpunt voor Sasse zijde (1-1) en Gert-Jan Ramondt wist ook de verdediging van het thuisteam te verrassen (1-2), waarna De Krabben de Zeeuws-Vlaamse verdediging wist te passeren en langszij kwam (2-2).
In de laatste seconden van de tweede periode scoorde het thuisteam uit een man-meersituatie (3-2) maar wist Danny Soetens met nog twee seconden op de klok de keeper van afstand te verrassen (3-3).
De Bruinvis speelde een verrassend goede derde periode, vaak de slechtere time van de Zeeuws-Vlamingen. Jonas de Maet bleek trefzeker tijdens een man-meer situatie (3-4) en zette een tweede doelpunt op zijn naam korte tijd later (3-5). Jan-Willem Ramondt zorgde voor een verdere uitbouw van de Sasse voorsprong (3-6).
In een tumultueuze laatste periode schroefde het West-Brabantse team het tempo op en zette de druk op de Sasse verdediging. Beetje bij beetje gaf De Bruinvis het initiatief uit handen en via 4-6 en 5-6 kwam de nummer drie uit de competitie uiteindelijk niet geheel verdienstelijk langszij (6-6). Het thuisteam kreeg nog een UMV te verwerken met nog twee minuten op de klok, een laatste man-meer situatie in de laatste halve minuut liet het team van De Krabben onbenut waardoor de punten over beide teams verdeeld werden (6-6).