De Bruinvis verliest Zeeuws-Vlaamse derby

Op zaterdag 31 oktober j.l. stond de Zeeuws-Vlaamse derby op het programma voor de teams van SZ&PC De Bruinvis en het tweede team van De Schelde. Het team uit Terneuzen had de beste papieren, zij bezette op dat moment de 4e plaats in de competitie. De Sassenaren staan vooralsnog op een negende plaats, maar hebben enkele wedstrijden minder gespeeld. Op het einde van de eerste periode wist de ‘gastploeg’ de goed keepende Sasse doelman Bart Engels te passeren (0-1). Aan het begin van de tweede time kwam het team van De Bruinvis echter op voorsprong middels doelpunten van Jan-Willem Ramondt en Danny Soetens (2-1).
Al snel was duidelijk dat beiden teams aan elkaar gewaagd waren, met relatief veel zwemwerk en goed keeperswerk van beiden teams. In de derde periode nam het team van De Schelde 2 het initiatief en werd beloond met een kleine voorsprong (2-3). De goed fluitende scheidsrechter Dirk de Braal floot consequent en onpartijdig in deze normaal zo beladen wedstrijd. Uiteindelijk trok het Terneuzense team aan het langste eind en wist de volle punten te pakken (2-4).
 
De Bruinvis heeft vooralsnog geen punten bij elkaar gespeeld, volgende week maken zij zich thuis op tegen de heren van SBC2000, die momenteel op de tweede plaats in de competitie staan.
 
Einduitslag De Bruinvis – De Schelde 2 : 2 – 4
 
Doelpunten De Bruinvis:
Jan-Willem Ramondt en Danny Soetens (beiden 1x).