Duur verlies De Bruinvis in Vrijburgbad van DZK 3

In de Zeeuwse derby verloor het team van SZ&PC De Bruinvis afgelopen zaterdag van het derde team van De Zeeuwse Kust. In het Vrijburgbad bleken de Zeeuws-Vlamingen geen partij voor de Walchenaren, die zich versterkt hadden met enkele jeugdspelers. Het Sasse team moest het deze wedstrijd zonder vaste keeper Serge van Bochove doen, hij was een wedstrijd geschorst. Het werd uiteindelijk 8 – 2 in het voordeel van De Zeeuwse Kust. Mede door dit verlies zakt SZ&PC De Bruinvis van een vijfde naar een zevende plaats in de competitie.

Na een gelijk opgaande eerste periode wist DZK als eerste te scoren, Angelo de Meyer zorgde via een mooie eenmansactie voor de gelijkmaker (1-1).
In de tweede periode speelde het team uit Vlissingen sneller en slimmer. Vooral via contra-aanvallen en het benutten van man-meersituaties kon het op korte tijd rekenen op een riante voorsprong (4-1).
In het derde kwart van de wedstrijd speelde het thuisteam iets slordiger en verzaakte de man-meer situaties te benutten door een beter verdedigend team uit Sas van Gent. Adjan Hoste pakte een doelpuntje mee (4-2) waarna het derde team van De Zeeuwse Kust vervangende keep Jan-Willem Ramondt wist te verrassen (5-2).
In de laatste periode konden den Zeeuws-Vlamingen geen tegenoffensief inzetten. DZK had met een grote bezetting op de bank en enkele fitte jeugdspelers nog genoeg energie over om het tempo omhoog te gooien en bepaalde de einduitslag uiteindelijk op een riante overwinning (8 – 2).

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis:
Angelo de Meyer en Adjan Hoste beiden 1x. 

P’s De Bruinvis:
Danny Soetens 3x, Jeroen Kamp 2x, Angelo de Meyer, Maarten Hemelaar, Jan-Willem Ramondt en Tim Roeb allen 1x.