Bruinvis wint Zeeuwse derby en pakt vijfde winst op rij

Zaterdag speelden de waterpolomannen van SZ&PC De Bruinvis in het thuisbad tegen het derde team van De Zeeuwse Kust. De Zeeuwse teams gingen gelijk op in het begin, maar uiteindelijk waren het de Zeeuws-Vlamingen die met 7 – 4 de volle punten pakten. Het team uit Sas van Gent heeft inmiddels vijf keer achter elkaar de winst naar zich toegetrokken en bezet momenteel de vierde plaats in de competitie met 25 punten uit 13 gespeelde wedstrijden en een positief doelsaldo van 7.
In de Vliegende Vaart vergat het thuisteam uit een man-maar situatie te scoren, maar Jan-Willem Ramondt benutte een gegeven strafworp en opende daarmee de wedstrijd (1 – 0).
Begin tweede time werd Danny Soetens naar de kant gefloten, maar DZK profiteerde nog niet van deze man meer. Halverwege het tweede part wist het team ‘van den overkant’ langszij te komen (1 – 1). De Bruinvis maakte te veel verdedigende fouten en nadat Maarten Hemelaar 20 seconden mocht uitrusten kreeg mid-achter Jeroen Kamp een strafworp tegen maar wist niet het net te treffen. Op het eind van het tweede kwart kwam DZK alsnog langszij (1 – 2).
In de derde periode verzaakte De Bruinvis in eerste instantie uit een man-meer te profiteren, maar daarna kwamen de Zeeuws-Vlamingen goed op stoom. Adjan Hoste bleek trefzeker en scoorde twee keer waardoor het thuisteam weer op voorsprong kwam (3 – 2). Jan-Willem Ramondt bleef niet achter en zette ook een tweede goal achter zijn naam (4 – 2), waarna Angelo de Meyer ook het net wist te treffen (5 – 2).
Aan het begin van de laatste vijf minuten scoorde Jonas de Maet uit een man-meer situatie (6 – 2) maar DZK kwam ook tot scoren (6 – 3). Een halve minuut later kreeg de Maet een vijf-meter tegen zich gefloten, waardoor DZK keeper Serge van Bochove nogmaals wist te passeren (6 – 4). Met nog ruim twee minuten op de klok kreeg De Bruinvis zelfs een dubbele man-meer situatie, maar verzaakte deze uit te spelen. Danny Soetens bepaalde de eindstand op 7 – 4.