Zuidwesthoek 1 maatje te groot voor Bruinvis

Afgelopen zaterdag reisden acht Zeeuws-Vlamingen af naar het Brabantse Hoogerheide. In zwembad De Plantage wist het team van SZ&PC De Bruinvis geen vuist te maken tegen het als eerste geplaatste team van Zuidwesthoek. De Brabanders waren net iets sneller en lieten weinig kansen onbenut. Uiteindelijk verloor het team uit Sas van Gent met ruime cijfers, het werd 13 – 4.

 

In de eerste periode opende de thuisploeg de wedstrijd door gelegenheidskeeper Gert-Jan Ramondt te passeren (1-0). Tim Roeb maakte de aansluiting door met een lob-bal de keeper van Zuidwesthoek te verrassen (1-1). De vliegensvlugge midvoor zette de Sasse verdediging op het verkeerde spoor waardoor de nummer 1 al snel uitliep naar een voorsprong van 3-1.
Aan het begin van de tweede periode benutten de Brabanders een gegeven man-meer situatie en liep slechts twee doelpunten verder uit (5-1).
De vaak slechtere derde time voor de Zeeuwen verliep ook deze keer ietswat rommelig. Via 6-1 wist Nederbelg Danny Soetens de Brabantse verdediging op het verkeerde been te zetten (6-2) en Edwin Hoste benutte enige tijd later een man-meer situatie (7-3).
De Sassenaren liepen achter de feiten aan en konden geen aansluiting meer vinden. De mannen uit Hoogerheide waren gewoonweg net iets sneller en speelden de kansen goed uit. Via 9-3 trof Edwin Hoste nog 1 maal het net van de tegenstander (9-4), waarna het thuisteam verder uitliep naar een uiteindelijke ruime winst van 13 tegen 4.

Doelpunten SZ&PC De Bruinvis: Edwin Hoste 2x, Danny Soetens en Tim Roeb beiden 1x.

P’s SZ&PC De Bruinvis: Gert-Jan Ramondt, Danny Soetens, Edwin Hoste, Jan-Willem Ramondt en Tim Roeb allen 1x.